Smooth Jazz`ın eleştirmenlerce daha az hakaret amacı kullanılmasına yarayacak güçlü ve önemli bir albüm

Smooth Jazz`ın eleştirmenlerce daha az hakaret amacı kullanılmasına yarayacak güçlü ve önemli bir albüm

Dört sene önce Bilal Karaman ile ard arda seyrettiğim Kurt Rosenwinkel`i daha soğuk ve uzak bulmuştum kendime. Zaten oldum olası solo konserlerden haz etmem, uzak dururum. Bir de Bilal Karaman rol çalmıştı o gece kendisinden. O zamana kadar ıskaladığım, herkesin övgüyle bahsettiği bu gitaristin albümlerini edinip neredeyse her albümde farklı bir grup ile farklı tavırda albümler yaptığını ve altından başarı ile kalktığını görmüştüm.

 

Bir önceki albümü Star Of Jupiter (2012) ile birlikte daha sentetik seslerin ve modern bir ifadeyi aramaya karar verdiğini albümün açılış ve kapanış parçalarında gösteriyordu. Caipi ismini verdiği yeni grubu ve yeni albümünde de bunu devam ettiriyor Rosenwinkel. Albümün notlarında bunu izah etme çabası var. On yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirttiği albümün büyük çoğunluğunu Berlin`de kaydetmiş. Albümün oluşmasında teşekkür ettiği isimler albümde çalan bir avuç müzisyen dışındaki yetmiş küsur isim albümün oluşumunda ne kadar etkileşimli bir çalışma olduğunu kanıtlıyor.

 

Tüm parçalar kendisine ait. Albümde bu sefer neredeyse her enstrümanı çalıyor ve vokal yapıyor. Albümün turnesinde beraber çaldığı genç gitarist Brezilya`lı Pedro Martins albüme en büyük katkıyı yapan diğer bir genç yetenek. 2012 yılında 17 yaşındayken solo albümünü çıkarabilmiş, John McLaughlin`den onaylı, Milton Nascimento ile çalışmış pırıl pırıl bir müzisyen. Kurt ağabeyine katkısı Pat Metheny`nin seksenlerin sonunda diğer bir Pedro, Arjantin`li Pedro Aznar ile yaptığı işbirliğini hatırlattı. Brezilyanın kokusu sinmiş latin ve pop karakterli bu modern caz albümüne.

 

Albümün sürprizi ise Little Dream parçasındaki Eric Clapton. Eski dostu Mark Turner tenor saksofonu ile Ezra ve Casio Escher parçalarına imzasını atıyor. Diğer müzisyenler vokalde Amanda Brecker ve Antonio Loureiro, Fransız kornosunda Chris Komer, kemanda Frederika Krier, davulda Andi Haberl, Bariton gitarda Alex Kozmidi`nin katkıları çorbanın tuzu, baharatı misali.

 

Smooth Jazz`ın eleştirmenlerce daha az hakaret amacı kullanılmasına yarayacak güçlü ve önemli bir albüm.

 

Cenk Akyol

 

Cazkolik.com / 25 Mart 2017, Cumartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Akyol

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.