Festivalde hangi konsere niye gitmek istiyorum?

Festivalde hangi konsere niye gitmek istiyorum?

Cazkolik yazarı Cenk Akyol 27. Akbank Caz Festivali için kısa ve kişisel bir fihrist oluşturdu. Bu yıl festivalde hangi konsere niye gitmek isitiyorum diyebileceğimiz liste cazseverlerin hem tercihlerine yardımcı olabilecek hem de kısa notlarla konser ve sanatçılara ilişkin notlar paylaşan bir liste.


27. Akbank Caz Festivali`nde bu yıl hangi konsere niye gitmek istiyorum?


Christian Scott


New Orleans`lı trompetçi konsere ne tür bir kadro ile çıkacağını açıklamasa da akustik ama elektrik etkili modern bir ses örgüsü içeren ensemble ile geleceğini tahmin ediyorum. Akranlarının hip hopu kadar 60`ların müzikal geleneğini müziğine yansıtıyor. Mingus, Hendrix ve Miles ile Mos Def`i birleştiriyor. Afrika kökenlerine sahip çıkarak ırk ayrımcılığına, yabancı düşmanlığına savaş açan bir kaç kelam da edecektir seyircilere.



Quincy Jones Presents Alfredo Rodríguez Trio


Neredeyse Quincy Jones referansı yeterli bu Kübalı piyano üçlüsünü merak etmek için. Klasik müzik kökeni, Richard Bona, Ibrahim Malouf de cabası...



Çağrı Sertel “Instant”


Günümüz caz sahnesinin en seçkin müzisyenleriyle kaydettiği "Instant" albümünü aynı kadrodan canlı dinlemek harika olacak.



Emir Ersoy Quartera Feat. Türkü Turan


Genlerinde müzisyenlik, gıyaben Karayip`lilik bulunan Emir Ersoy`un müziğini en iyi kendi ifade ediyor; Küba`nın anadolu yakası. Usta müzisyenlik, orijinal fikirler... Tam aradığım şeyler.



Mark Guiliana Jazz Quartet


Tüm istediğim konserler 15 Kasım`a denk gelmiş. Mark Guiliana`yı son olarak Brad Mehldau ile beraber izlemiş ve hayran kalmıştım. Davul, bas, gitar saplantılı biri olarak farklı konfigürasyonlardaki oluşumlara ön yargılı olduğumu biliyorum. Ama neredeyse gittiğim her farklı konser bu ön yargımı kırmakta. Bunda Mark Guiliana ve Brad Mehldau`nun büyük katkısı var. Bu sefer tam istediğim gibi dörtlü olarak geliyor bu sıradışı davulcu.



Evrencan Gündüz Quintet


Yine baba yadigarı bir müzisyen. Genç yaşta yol alan gitarist Evrencan Gündüz babasının döşediği taşlardan geçerek kendi yolunu bulacaktır. Blues Rock eksik olmamalıydı bu festivalde. Klavye ve saksofon ile emprovizasyon zenginliği blues`un basmakalıp halini yenmek için en iyi çözüm benim gibilere göre.



Sattas


Ülkenin yegane reggae grubunu hâlâ canlı seyretmemiş olmanın verdiği utancı sona erdireceğim. Yayınladıkları ilk albüm ülkede yapılan en güzel albümlerden biriydi.



Mop Mop feat. Anthony Joseph


Bas, davul, vibrafon, vintage klavyeler ve “soulfull” vokal. Kaliteli klüp müziği. Bu formülü de onaylıyorum.



Cenk Akyol


Cazkolik.com / 25 Ekim 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Akyol

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.