Cenk Erdem yazdı: Pop dünyasınca yılın merakla beklenen albümlerinden Britney Spears`ın "Glory"si yayınlandı ve ilk notlar alındı.

<strong>Cenk Erdem yazdı:</strong> Pop dünyasınca yılın merakla beklenen albümlerinden Britney Spears`ın "Glory"si yayınlandı ve ilk notlar alındı.

Britney’den lokum gibi pop

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove


Müzik endüstrisinin pop prensesi Britney Spears’ın dokuzuncu stüdyo albümü “Glory” nihayet 2016`nın en çok beklenen albümlerinden biri olarak piyasada, telefonlarımızda, dijitalde ve her yerde. Öncelikle “Glory” bir bütün olarak asla hayal kırıklığına uğratmayan, son derece iyi bir pop albümü olduğu gibi ayrıca şarkıların birbirine çok benzemediği ve defalarca dinleyerek her defasında yeni bir şarkıyı sevebileceğiniz türden bir albüm.

* * *

Albüm maalesef ki yine önceden internete sızdığından beri herkes Britney’in vokallerinin bu albümde çok daha iddialı olduğunu yazdı, çizdi ama özellikle Britney’i Britney yapan ayartıcılık bu albümde en az “In The Zone” albümünde olduğu kadar var ve çok yakışıyor. Albümün deluxe versiyonunda yer alan ve ilk dinlediğimde bana doksanların azıcık İspanyolca ile soslanmış naif ve duygulu pop şarkılarını hatırlatan “Change Your Mind (No Seas Cortes)” parçası şarkının 40. saniyesinde bu aralar çok tutan Bieber şarkıları havasına geçiyor ve lokum gibi pop.

* * *

Albüm reggae havasında ilerlerken arada yine günümüz radyo trendleriyle eğlenceli hale gelen bir başka lokum pop “Slumber Party”. Şarkının sözlerindeki süper erotizm ancak böylesine keyifle eşlik edilebilir bir hale getirilebilirdi.

* * *

Hani diyelim albümde kulüplerde remixleriyle Britney’nin şanını sürdürecek bir dans hiti var mı? Diye soracak olsanız, üçüncü single olarak beklenen “Do You Wanna Come Over?”, Remix havuzu ve DJ sitelerinde şimdiden bootleg remixlerle şereflendirilmeye başladı bile.

* * *

Bu arada “Do You Wanna Come Over?” parçasının ilginç bir şekilde Sezen Aksu’nun yazdığı son Yonca Evcimik şarkısı AHA‘yı çağrıştırdığı anlar oluyor... Özellikle Yonca’nın şarkısının Mert Aydın ve Aydın Göktaş remix düzenlemesinde olduğu gibi Britney şarkısında da Flamenko esintili bir gitar sosu var. Üstüne Britney bir de AHA deyiverince şarkıda iyice eğlenceli bir tesadüf oluyor.

* * *

Albümün son derece iyi pop şarkılarından biri de “Clumsy”. Neredeyse her şarkıda olduğu gibi Britney bu şarkının sözlerinde de yatak odasında. Albümün çıkış şarkısı “Make Me” yumuşak R&B havasıyla dinledikçe seviliyor. Özellikle şarkıyı Britney’nin Jimmy Kimmel’ın evine kamera şakasıyla girerek, yatak odasında dansçılarıyla erotik dansı eşliğinde izledikten sonra ayrıca seksi bulmaya başlamıştım. O videoyu Youtube üzerinden bir izleyin. Şarkı dinledikçe gayet seksi geliyor.

* * *

Dahası, son dönemlerde en çok tutan radyo şarkılarını düşünecek olursanız, hepinize yeni bir Justin Bieber ve “Sorry” çeşitlemesi gibi gelebilecek ve yine deluxe versiyonda yer alan “Better” çok tatlı bir pop hiti. Özellikle son albümünde kendine has havasıyla şarkılarında ilginç bir ambiance ve vokal çekiciliği olan Selena Gomez’i çağrıştıran bir şarkısı da var: “Just Luv Me”. Albümün standart versiyonunu kapatan şarkı “What You Need” ise yer yer soul ve blues rock havası yaratıyor ve ben bayıldım. Ne var ki bilhassa deluxe versiyonda “Liar” gibi yabana atılmayacak güçlü pop şarkıları var ve o şarkıları Britney’nin de albümü kliplerle sunarken ihmal etmemesini diliyorum.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Beril Bilecik
    21 Eylül 2016 Çarşamba 08:08

    Gercekten Glory mükemmel bir Albüm. Albümün içerisindeki şarkıların abartısız hepsi mükemmel. In the zone ve Blackout albümlerinde de oldugu gibi, ve bu inanılmaz hangi biri ikinci single olucak cok sabırsızlanıyorum, bu albümden Dediğiniz gibi 6 7 single çıkmalı cunku bunu hakediyor hepsi ayrı ayrı bir pop hiti olabilecek seviyede tek tek sadece bir Albümü patlatmaya yetecek enerjisi var. Benim favorim suanda Liar bunun yani sıra Slumber Party ve DWCO ve Clumsy. Her dinlediğimde baska bir sarkı icin ya bu daha cok iyiymis bak bu da olabilir diyorum oyle bir Albüm yani. Bu saydığım 3 Albüm hariç diğerlerinde yalnızca bir iki sarkı albümlerdeki cok sevmiştim ama Glory ciddi anlamda cok iyi.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Beril Bilecik
    21 Eylül 2016 Çarşamba 08:12

    Gercekten Glory mükemmel bir Albüm. Albümün içerisindeki şarkıların abartısız hepsi mükemmel. In the zone ve Blackout albümlerinde de oldugu gibi, ve bu inanılmaz hangi biri ikinci single olucak cok sabırsızlanıyorum, bu albümden Dediğiniz gibi 6 7 single çıkmalı cunku bunu hakediyor hepsi ayrı ayrı bir pop hiti olabilecek seviyede tek tek sadece bir Albümü patlatmaya yetecek enerjisi var. Benim favorim suanda Liar bunun yani sıra Slumber Party ve DWCO ve Clumsy. Her dinlediğimde baska bir sarkı icin ya bu da cok iyiymis bak bu da olabilir diyorum oyle bir Albüm yani. Bu saydığım 3 Albüm hariç diğerlerinde yalnızca bir iki sarkı albümlerdeki cok sevmiştim ama Glory ciddi anlamda cok iyi.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.