Cazsever tanıdıklarınıza yılbaşında sürpriz hediye alternatifleri

Cazsever tanıdıklarınıza yılbaşında sürpriz hediye alternatifleri

Aklınıza hemen ‘alırım bir CD olur biter’ diye kestirme cevap gelmesin. Tabii CD de alın ama bu yazıyı okuduktan sonra belki de fikrinizi değiştirecek önerilerle karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Bunları nereden bulacağız diye de düşünmeyin, önümüzde daha bir ay zaman var, her bir ürünün internet sitesini de yazdık ki sipariş etmek isteyebilirsiniz diyerek ama yolunuzu çevrenizdeki müzikle ilgili dükkanlara da düşürürseniz eğer, burada göreceğiniz şeylerin en azından bir kısmını bulabileceğinizi sanıyoruz.

 

Jody Jazz instructional DVD (Eğitici DVD)

 

Caz müzisyeni olan ya da konservatuvarlarda öğrenim gören, müzisyen olmaya uğraşan, sürekli pratik yapan hatta belki de profesyonel olarak çalışan tanıdığınız, dostunuz, ailenizden biri mi var? Ona yılbaşında “The Music of George Garzone The Triadic Chromatic Approach” isimli bu muhteşem DVD’yi hediye edebilirsiniz. Joe Lovano’nun ifadesiyle “Yenilikçi fikirlerini geliştirmek ve kendine yaratıcı yeni yollar aramak, bulmak isteyenler için yol gösterici bir materyal olan bu albümde eğitici bir çok şey bulacaksınız.”
www.joyjazz.com

 

Remo Designer Series Djembes

 

Vurmalı çalgılar biz Türklerin enstrüman olarak hep çok yakın olduğumuz bir türdür. Bir yerde ritm duymaya görelim mutlaka olduğumuz yerde oynamaya başlarız. Genlerimizde var bu. Madem böyle insanlarız, işte size mükemmel bir yılbaşı hediyesi. İlle de bu ürünü almanız için söylemiyoruz, çıkın Tünel, Beyoğlu taraflarına müzik aletleri satan onlarca mağazada öyle çeşitli ürünler göreceksiniz ki şaşırırsınız. Bu tür çalgılarla hayli neşeli zamanlar geçirmeniz işten bile değil ama sonuçta iyi çalabilen biri değilseniz bir süre sonra duyduğunuz sesler sizin ve çevrenizin kafanızı şişirmeye başlamasın... Aman dikkat :)
www.remo.com

 

Gear Ink Jazz'n Blues T-Shirts

 

İşte hem ilginç hem de ekonomik bir yılbaşı hediyesi. Caz fanatiği tanıdığınıza (mesela bu satırların yazarına) böyle bir t-shirt hediye ederseniz yıllar boyunca unutmayacağına emin olabilirsiniz. Bu ürünler bizde pek bulunan şeyler değil, üstünde bunlardan biriyle dolaşan birinin iyi sükse yapacağından emin olabilirsiniz.

 

T-shirtler 100’den fazla caz ve blues sanatçısının resmiyle tasarlanmış. İstediğiniz isimden sipariş vermeniz mümkün. %100 pamuklu olan bu ürünler istenilen bedende mevcut ve hayli kaliteli ürünler. Bu T-Shirtlerle ilgili daha fazla bilgi almak için www.gearink.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Reunion Blues Gig Bags

 

Eşiniz, oğlunuz, büyüğünüz müzisyen ama enstrümanını her seferinde sevimsiz bir çanta, torba, kutu gibi bir şeyin içinde mi taşıyor. Hep istediniz ki ona şöyle oldukça şık bir kılıf alayım, yürürken insanlar dönüp baksın. İşte tam bu iş için size önerimiz var. RB’nin bu çok özel malzemeyle üretilmiş hayli şık enstrüman kılıflarını gözden geçirin, mutlaka içinizin gittiği bir ürüne rastlayacağınıza eminiz. Özel tasarım, doğal deriden bu ürünler daha resimlerinde bile gözünüzü okşamaya başlayacak.
www.reunionblues.com

 

Sennheiser HD 650 Headphones

 

Müzik tüketimi dijital ortama kaydığından beri bu ortamın en belirgin figürlerinden biri de kuşkusuz stereo kulaklıklardır. Genç nesil ister player’larında, isterseniz de hem telefon hem de player olarak kullandıkları multi fonksiyonel cihazlarında binlerce şarkılık arşivlerini yanlarında taşıyorlar. Müziğin bu tarz yayılımı kaçınılmaz olduğuna göre kulaklıklarda ister istemez bu yayılımın ortağı olacaklar. Sektörün üreticileri kulaklıklar konusunda büyük bir iştahla çalışıyor. Size bahsedeceğimiz üründe bu niteliklere sahip pek çok üründen biri, özellikle gençler bu detayları eminiz bizden daha iyi biliyordur ama elinizde alternatif olmasında bir sakınca yok.

 

Sennheiser HD 650 Headphones trend olarak eski tarz tepeli kulaklıklara geri dönüş sinyalinin verildiği şu günlerde modaya uygun bir tasarım. İşlevi sadece modayla sınırlı değil, o aynı zamanda odyofiller içinde mükemmel bir ürün. Özellikle caz dinliyorsanız bu ürün sizin için kaçınılmaz. İyi bir bas dinlemek hakkınız. Dahice bir ustalık ve dinamik stereo sesi mükemmel yalıtılmış bir aura içinde vermeyi mükemmel başarıyor.

 

Pearl Drums Reference Series

 

Diyorsunuz ki, param pulum var kardeşim, sana ne, sevdiğime şöyle ömür boyu hatırlayacağı bir şey almak istiyorum, sen bunları bırak, bana şöyle adam gibi bir şey öner, diyorsanız; işte size aradığınız ürün. Pearl davullarının referans serisi huzurlarınızda. Madem paranız var o zaman müstakil bir evinizde vardır mutlaka, çünkü bu ürün öyle sessiz duracak bir enstrüman değil. Hediye ettiğiniz bu “drums” evrende göreceğiniz en nitelikli davul setlerinden biri. Bizim uzun uzun size anlatmamızla olmaz, en iyisi siz aşağıdaki adrese hemen tıklayın.
www.pearldrum.com

 

Stromberg Guitars

 

Yıllar geçti hobilerinize bir türlü zaman ayıramadınız. Eh, iyi kötü para da kazanıyorsunuz, yıllardır içinizdeki şu gitar ateşini bir türlü söndüremediniz gitti. İşte size mükemmel bir fırsat. Caz gitarı stilinin en karakteristik çizgisi Stromberg’in ruhunda saklı. Bu gitarı konser vermek için çalmak zorunda değilsiniz, kendi kendinize kaldığınızda ara sıra tıngırdatın, işte o ses bile size yetecek emin olun. Hatta, size bir şey söyliyelim, alın bu gitarı, ayaklığıyla çalışma odanızda masanızın kenarına koyun ve kendinizi mutlu hissedin. Bu hakkınız.
www.strombergguitars.com

 

Yamaha SV-150 Silent Violin

 

Oğlunuz, kızınız bu sene mezun oluyor. Hep başkalarının, okulun, arkadaşlarının enstrümanlarını mı kullandı. İşte çocuğunuza mezuniyet hediyesi; Yamaha’nın SV-150 serisinin en sessizi. Takın kulaklığını sadece siz dinleyin, saatler süren pratikleriniz çevrede memnuniyetsizlik yaratmasın. Üstelik tasarımı da 21. yüzyıl çizgilerini taşıyor.
www.yamahastrings.com

 

JazzTimes dergisinde çıkan haberden derlenmiştir.

 

Cazkolik.com / 01 Aralık 2008

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.