Caz davulcusu Omar Clay öldü

Caz davulcusu Omar Clay öldü

1960 ve 1970’li yıllarda cazın içinde kendine yer bulan Omar Clay ünlü Max Roach tarafından caz dünyasına takdim edilmiş bir müzisyendir.


Roach’un tümüyle perküsyonlardan oluşan ensemble’ı M’Boom da marimba, timpani, timbal, ksilofon çalarak başlayan Clay şarkıcı Ernestine Anderson ve David "Fathead" Newman, Frank Foster, Gene Ammons ile çalışmalarına başladı. Aynı zamanda New York’da müzik ve sanat eğitimine devam etti.


Kendisi hakkında "Omar büyük davulculardan biriydi" diyen dostu perküsyonist Eddie Marshall "O tam bir takım oyuncusuydu ve gerçek bir gelenekçiydi" diyerek anlatır.


Omar Clay ile birlikte pek çok kayda katılmış olan piyanist Larry Vukovich "Omar işinin ciddiyetinin farkında olan ve en saygı duyduğum davulcu/perküsyonistlerden biriydi" diyor hakkında sorulduğunda.


St. Louis’de doğan Clay, Ohio’da büyüdü. Soştakovic, Rahmaninof gibi klasik Rus bestecileri dinleyerek büyüyen Clay New Orleans Xavier Üniversitesine gitti, bir sömestr sonra orduya katıldığı için devam edemedi. Ordu Caz gurubunda davul çaldı. Sonradan Michigan Üniversitesinde eğitimini tamamladı ve ardından 20 yıl boyunca New York ve civarında çalıştı.


1979’da Kaliforniya’ya taşınan Clay ardından San Fransisko’ya yerleşti.


San Francisco Chronicle haberidir.


Cazkolik.com / 15 Aralık 2008, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.