İlk caz televizyonu Jazz It Up! yayında

İlk caz televizyonu Jazz It Up! yayında

BrownStone Digital, Inc. firması tarafından üyelik sistemiyle çalışan internet tabanlı ilk caz tv’si Jazz It Up! New York üzerinden yayın hayatına başladı. Her mevsim 2 paket programı hazırlayıp www.jazzituptv.com adresinden yayınlayan firma her programda en az 2 ünlü, star grupla röportaj yapıyor, çaldıkları yerde grupları görüntülüyor ve ikişer parçasını kaydediyor. Bu iki ana haber diyebileceğimiz ayrıntının dışında güncel caz haberlerinden, klüplerden ve muhtelif mekanlardan görüntülü haber aktaran Jazz It Up! sezonun dikkati çeken caz haberlerini programında üyelerine aktarmayı hedefliyor.


İçinde bulunduğumuz sezonun geçtiğimiz günlerde ikinci programını yayınlayan tv, bu programında trompetçi Roy Hargrove ve grubuyla yapılmış bir röportajın yanısıra müzisyeni performans esnasında sahnede çalarken de görüntülüyor. İkinci haberi ise şarkıcı Gloria Lynne’le ilgili. Bu programda ayrıca ünlü Sonny Rollins’in 1965 yılından gelen bir kaydı ve ardından davulcu Rasheed Ali ile free jazz üzerine yapılmış bir mini röportaj ekrana geliyor. Haberin devamında Dave Samuels, Esperanza Spalding, Lewis Nash ve Grace Kelly gibi isimlerle ilgili haberler ve bu sanatçıların Jazz It Up! için yapmış oldukları mini kayıtlar var. Bu bölümün bir diğer önemli haberi ise yeni seçilen başkan Barrack Obama ile ilgili. Yeni başkanın caz merakı artık bilinen bir konu ve kendi başkanlığı döneminde Beyaz Saray’da geçmişte Jimmy Carter’ın 70’li yıllarda yaptığı gibi caz konserleri düzenleyeceği söyleniyor. Bu konuda yapılmış bir haberde bu bölümde mevcut.


Üye olmanın ücret gerektirmediği caz tv’sinin ilk yayınını şimdiye kadar 15 ülkeden 1 milyonun üzerinden cazsever izlemiş durumda. Jazz It Up! ayrıca "National Academy of Television Arts and Science and the Customer Electronics Association"ın "Global Media Award in the Outstanding Long Form" ödülüne de aday gösterildi. Yayın içindeki röportajları yapan ve yayına hazırlayan ise tanınmış caz gazetecisi Greg Thomas.


Önümüzdeki bölümün içeriği hakkında da bilgi veren yetkililer Nicholas Payton, Christian McBride ve Mark Whitfield ile ilgili haberleri yayınlayacaklarını söylüyorlar.


Kimi tanınmış müzisyenler ise Jazz It Up! hakkında cesaret verici sözler sarfetmişler. Örneğin saksafoncu Jon Gordon "Harika bir show" olarak nitelendiriyor ve bu yayınla cazın çok daha fazla insanın evine gireceğinden sözediyor. Julliard’da profesör ve tuba sanatçısı olan Bob Stewart ise programı çok dinamik ve canlı bulduğunu söylüyor.


Cazkolik.com / 22 Aralık 2008, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.