En pahalı caz fotosu; 19.999$

En pahalı caz fotosu; 19.999$

Bu fotoğrafı satışa koyan Oxxbridge Galleries neyi hesaplamış olabilir bilmiyoruz ama ne kadar değerli olursa olsun bir fotoğrafa böyle bir rakamı ödemek kolay değil. Elbet meraklıları vardır, biz de merak ettik, satışın takibini yapıp, satılıp satılmayacağını merak ediyoruz. Tabii, ilgi

çekmek amacıyla da yapmış olabilirler, işte bu sayede onlarca habere konu oluyorlar, bu da bir akıl.


Haberin içeriğine gelirsek; En pahalı caz fotosu olmaya aday resim 1928 tarihli. Dönemin ünlü caz gitaristlerinden Alonzo Lonnie Johnson’a ait ve kendisi tarafından da imzalı. "Alice’e en iyi dileklerimle" yazmış kendi elyazısıyla. 24x18 ölçülü, kenarları doğal olarak hafif tırtıklanmış ama genel olarak iyi durumda bir resim. Esasen e-bay’de girip incelediğiniz zaman bu dönem gibi pek çok tarihi sayılabilecek resim, foto, eşya filan hepsi meraklılarına sunulmuş vaziyette, cazkolik.com okurları bir süre önce de Ornette Coleman’ın satışa sunulan sahne ceketinin haberini verdiğimizi hatırlayacaklardır ama burada ilginç olan resme biçilen fiyat. Evet... Bakalım bu fiyatı ödeyen bir meraklı, koleksiyoner, alıcı çıkacak mı.


Bir cümle de Lonnie Johnsonn için; 1899 ile 1970 yılları arasında yaşayan Lonnie Johnson Amerikan blues ve caz gitarında dönemi içinde öncü rol üstlenmiş müzisyenlerinden biriydi. 1917’de bir blues revüsüne katılarak İngiltere’ye gittiği bilinen gitarist 1919’da geri dönmüş. 20’lerin sonlarında Duke Ellington ile "His Hot Five" isimli albümün kaydında da çalan gitarist 1970 yılında geçirdiği bir kazada hayatını kaybetmiş.


Cazkolik.com / 5 Ocak 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.