Jazz Standard'ın Ocak ayı programı göz kamaştırıyor

Jazz Standard'ın Ocak ayı programı göz kamaştırıyor

15 / 18 Ocak arası yani bugünlerde John Abercrombie Organ Quartet var. Bu isim bir efsane ve festivallere gelince koşup sıraya girdiğimiz bir adam, bir söyleyişisinde kendisinden ’ben bir stüdyo faresiyim ama artık bundan bıktım’ diye bahsetmişti. Jazz Standard’da 4 gün üst üste ve sadece 25-30$ giriş bedeli var... Kadrosu göz kamaştırıcı; Jerry Bergonzi tenorda, Gary Versace orgda, Versace’nin 2008 çıkışlı yeni bir albümü var "Outside In", özellikle albümün ilk parçası olan "Dangerous Land"i dinleminizi salık veririz fırsat bulmuşken. Adam Nussbaum davulda. Bergonzi son albümü "Tenorist" ile yılın albümü seçilmemiş miydi? Abercrombie, bir Hammond B3 org ustası Johnny Hammond ile yıllar yıllar önce yaptıklarına benzer bir programla Jazz Standard’dalar. Kaçmaz, ama New York’da iseniz.

 

19 Ocak’ta Mingus Big Band’in "Mingus Mondays"i var. Dr. Martin Luther King’in doğum gününü kutlayan bir civil haklar hareketi gecesi. Ku-umba Frank Lacy gecenin anlatıcısı ve takdiminde. David Binney, Abraham Burton tenorlarda, Vincent Herring, Wayne Escoffrey altolarda, Ronnie Cuber baritonda, Ku-umba Frank Lacy, Clark Gayton ve Earl McIntyr trombonlarda, Earl Gardner, Kenny Rampton trompetlerde, Orrin Evans piyanoda, Boris Kozlov basta ve Donald Edwards davulda. Vergi hariç 25$ giriş.

 

20 Ocak 2009’da Coleman Family var... Ünlü tenor saksafoncu George Coleman’a eşi Gloria Hammond B3 ve vokalde, oğul Coleman davulda ve Eric Johnsonn’da gitarda eşlik ediyor.

 

21 Ocak 2009 Çarşamba günü ise henüz yirmiikisindeki genç müzisyen Noah Preminger Group var. Tenor saksafon çalan Noah’ya Sara Serpa vokallerde, Ben Monder gitarda, Frank Kimbrough piyanoda, John Hebert basta ve Ted Poor davulda eşlik ediyorlar. New England konservatuvarından mezun olan genç müzisyen çıkardığı "Dry Bridge Road" isimli albümüyle müzik çevrelerinden olulu eleştiriler almış ve halen de güçlü müzisyenlerle aynı sahneleri paylaşan biri. Cazdaki en iyi duygulardan biri de çok iyi bir genç müzisyeni herkesten önce farkedebilmek ve çok önceden benzerlerinden ayırdedip dinleyebilmek değil midir?

 

22-25 Ocak 2009 tarihleri arasında mekanda ünlü Ohad Talmor yönetimindeki Lee Konitz Big Band var. Lee Konitz  artık farklı bir evrende yaşayan biri. Özellikle genç müzisyenlerle yaptığı çalışmalar şaşırcıtı sonuçlar veriyor.

 

Bu 4 günlük Jazz Standard maratonunda da son albümü "Portology"den örnekler veriyor. Arkasında Ohad Talmor yönetimindeki Portekizli Orquestra Jazz de Matosinhos var.

 

27-31 Ocak arası ise caz piyanosunun son yılların en  parlak isimlerinden Gonzalo Rubalcaba Quintet var. Gonzalo Rubalcaba’yı en son Cemal Reşit Rey’de ki tam dolmamış salondaki konseri hatırımıza geliyor da, kıymetini bilememiştik. İnanılmaz bir piyanist. Gerçi buradaki gibi bir beşli ile değil çok daha minimal bir ekiple gelmişti acaba ondan mıdır zaten dolmayan salon sonlara doğru iyice azalmaya başlamıştı. Yosvany Terry tenorda, Michael Rodriguez trompet, Matt Brewer bas ve Obed Calcaire davulda, tabii Rubalcaba piyanoda.

 

Cazkolik.com / 15 Ocak 2009, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.