Iridium Jazz Club, yeni donatılmış ses sistemine özel önem veriyor...

Iridium Jazz Club, yeni donatılmış ses sistemine özel önem veriyor...

Broadway’de 15. yılına giren Iridium, canlı müziğin en iyi dinlendiği yerlerden biri. Yeni kurulmuş olan iddialı Meyer Sound System ünlü gitarist Les Paul’un başında bulunduğu özel bir mühendislik çalışması olarak tasarlanmış. Les Paul’un kendisi de her pazar orada çalıyor zaten. Iridium yalnızca bir caz kulübü olmanın ötesinde bir tasarıma sahip, öncelikle şarap mahzeni konusunda son derece iddialılar. Pazar günleri Les Paul’ün programları genellikle şarap meraklılarının aynı zamanda birer tadım törenine dönüşen günler haline gelmiş. Bunun dışında yemekler konusunda da iddialılar.

Biz caza dönelim; günümüz caz müziğinin bir çok büyük ismine sahnesinde yer veren Iridium bu konuda sıkıntı çeken bir mekan değil. Sahnesinden şimdiye kadar Charlie Haden, Kenny Barron, Benny Carter, The Jazz Messengers, Clark Terry, Jacky Terrasson gibi isimler gelip geçmiş.

Ocak 2009 programı içerisinde örneğin 20 Ocak’ta 2008 Grammy adayı The Pete McGinnes Jazz Orchestra var. Tromboncu, besteci, vokalist Pete McGinnes’in kurduğu ekip New York mekanlarının gözde ekiplerinden.

22-24 Ocak arası 4 gün boyunca Mark Murphy sahne olacak. Günümüzün en önemli bir kaç erkek caz vokalinden biri olan Mark Murphy’ye piyanoda Mischa Piatagorsky, David Rokeach davulda, Hans Glavisim basta ve Gilad Dobrecky vurmalılarda eşlik ediyorlar. Son albümü "Love is what Stays"i 2007 yılında yayınlayan Murphy için Ella Fitzgerald "O benim eşitim" diyerek önemini belirtir. Kendine özgü vokalinin yanısıra şiirsel ve teatral bir ifadesi de var Murphy’nin.

Iridium’da Ocak ayının en güzel günleri ayın sonlarında... 27 Ocak ile 1 Şubat arasında Bireli Lagrene’li Joey DeFrancesco Band 5 gün boyunca Iridium’da sahne alacak.

Fransız ’gypsy’ gitarist Bireli Lagrene, Django’nun tahtını sağlamlaştıran bir kaç yeni çivi daha çakmış biri. İnanılmaz bir tekniği var. 2008’de yayınlanan son albümü "Electric Side"ı dinlerseniz eğer ne dediğimiz daha iyi anlaşılır aslında. Ya da yine bir başka Fransız gitarist Sylvain Luc’la düet yaptığı 2000 tarihli albümü dinleyin, başka bir söze gerek yok!

Joey DeFrancesco, namı diğer Joey D! ya da Papa John, ne derseniz deyin günümüz Hammond B3 Orgun en büyük isimlerinden biri. Resimlerine bakarsanız eğer tombulca ve kırlaşmış olduğuna aldanmayın, henüz kendisi daha 40 yaşında bile değil. Son albümü "Joey D!" eleştirmenler tarafından fazla yüz verilmemiş olsa da bundan 10 yıl önce yaptığı Jimmy Smith’li albümü "Incredible" inanılmaz övgüler almıştı.
Joey DeFrancesco Band’a eşlik eden Bireli Lagrene’li Iridium gecelerinden bir albüm çıkar mı bilinmez ama 4 gün boyunca iyi müzik olacağı kesin. Oradakiler!.. doğrusu çok şanslısınız!

Cazkolik.com / 17 Ocak 2009, Cumartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.