Basçı Alper Yılmaz'ın albümü "Clashes" Amerika'dan sonra Türkiye'de yayınlandı

Basçı Alper Yılmaz'ın albümü "Clashes" Amerika'dan sonra Türkiye'de yayınlandı

Basçı ve besteleriyle tanıdığımız Alper Yılmaz’ın 2007 sonbaharında Amerika’da Kayique Records tarafından yayınlanan ve Amerikan caz ortamında yankı yaratan albümü "Clashes" yakında AK Müzik tarafından yayınlanacak.

 

All About Jazz’da Jerry D’Souza hakkında bir yazı kaleme alınan Yılmaz’dan ’içinden çıktığı toprakların temalarını funk ve smooth katkılı bir müzikle birlikte üretip aynı zamanda bestelerindeki diğer solistlere de düzenlemelerinin iyi ve güçlü bir müziğe dönüşmesi için yeterli fırsatları da tanıdığını’ diyor yazar.

 

Alper Yılmaz’ın albümü "Clashes", caz piyanosunun büyük ismi Dave Brubeck’in de son aylarda dinlemekten keyif aldığını söylediği albümler arasında. Amerika’nın ünlü NPR radyosuna verdiği röportajda, son sıralarda dinlediği farklı müzisyenlerin kimler olduğu sorulduğunda belirttiği isimlerden biri de Alper Yılmaz ve albümü "Clashes".

 

AK Müzik tarafından yayınlanarak ülkemiz caz dinleyicisiyle buluşacak olan "Clashes"da ki tek Türk müzisyen Alper Yılmaz’ın kendisi. Amerika’da ki konserler sırasında kendisine eşlik eden müzisyenler soprano saksafon ve klarnette Mike McGinnis, alto saksafonda Nick Kadajski iken Alper Yılmaz’a albüm kaydında ise alto saksafon ve vurmalılarda David Binney, Fender Rhodes’ta Jon Davis, davulda Andy Sanesi, klavyeler ve yine Fender Rhodes’ta Matthias Bublath, yine davulda Volkan Öktem eşlik etmişler.

 

Türkiye’de Tuna Ötenel ve Janusz Szprot orkestrası ile çalmış olan Yılmaz, Kaliforniya’da Dave Liebman, Ray Charles, Randy Brecker, Manhattan Transfer, Nathalie Cole gibi çok ünlü isimlerle çalmış, Mike McMullen ile John Tchcai gibi çok ünlü saksafoncularla da ortak çalışmalarda bulunmuş.

 

2000 yılında yerleştiği New York’ta John Pattitucci’nin atölye çalışmalarına katılıp Mathew Garrison ile caz teorisi çalışmış. Adam Rogers ve David Binney’den özel dersler almış. Antonio Hart ile doğaçlama, Michael Mossman ile beste ve düzenleme üstüne eğitimlerine devam ederken caz için en çok ümit veren genç yeteneklerden birine dönüştü. Albümü "Clashes"ta tüm beste ve düzenlemeleri kendi yapan Yılmaz’ın kompozisyon ve bas tekniği etrafında şekillenen içerik ve ses yapısıyla beraber aynı zamanda birlikte çaldığı her müzisyenin de kendilerine özgü yaklaşımlarını hissetmek, diğer yandan da "Clashes"ı doğaçlamaya olanak tanıyan bir müzikal platform olarak da değerlendirmek mümkün.

 

Cazkolik.com / 22 Ocak 2009, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.