Boby Hutcherson Yoshi’de...

Boby Hutcherson Yoshi’de...

Şimdi Hutcherson’ın çalacağı yere bakıp da ’bize niye bu haberi veriyorsunuz, adam taa Oakland’da çalacakmış’ dediğinizi duyar gibiyiz ama inanın Boby Hutcherson’in ismini anmak için her fırsatı kullanmamız lazım. ’Oblique’ albümünü dinlediyseniz, hele kendi bestesi olan ilk parçası "Til Then"i mırıldanmaya başladıysanız bize hak verirsiniz. Boby Hutcherson nerde çalıyorsa bizim için haberdir, yeter ki üstat çalmaya devam etsin, keşke hep burada çalsa...

McCoy Tyner’ın "Dünyanın en iyi müzisyenlerinden biridir." dediği Hutcherson yanına Anthony Wilson’ı da alarak 30 Ocak 2009 Cuma akşamından başlayıp, 1 Şubat akşamına kadar ünlü Yoshi barda sahne alacak. Vibrafonun Lionel Hampton, Milt Jackson gibi isimleriyle birlikte anılan bu büyük ustası caz vibrafonunun bugünkü saygın konumunda bulunmasına en çok katkısı olan isimlerden biridir. 60’lardan bu yana vibrafonun bir başka önemli ismi Gary Burton’ın da üzerinde emeği olan, Burton’ın teknik, melodik, duygsal ifadesinin yerleşmesine, vibrafonunun modernize etmesine katkıda bulunmuş biridir.

Yoshi’de ki programları boyunca birlikte çalacakları gitarist Anthony Wilson ise Grammy adayı olmuş besteci, aranjör ve çok yetenekli bir caz gitaristidir. Los Angeles Times’tan eleştirmen Don Heckman’ın "Etkileyici yeteneğiyle caz gitaristlerinin içinde ’büyük’ tanımlamasına gittikçe yaklaşan çok önemli bir isim" diyerek övdüğü Wilson’ı biz Türk cazseverler nereden tanırız size bir ipucu verelim, İstanbul Caz Festivalinde eğer geçmiş yıllarda ki Diana Krall konserine gitmişseniz hemen yanıbaşındaki gitarist Anthony Wilson’dı, hatırlayacaksınız.

Umarız Boby Hutcherson ve Anthony Wilson’ı burada da birlikte izleme şansımız olur.

Cazkolik.com / 27 Ocak Salı, 2009

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.