Albüm satışı savaşında 1. kim?

Albüm satışı savaşında 1. kim?

26 Ocak 2009 itibariyle JazzWeek satış sonuçları elimize ulaştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan "The Blue Note 7" albümü (ki bizim yeni CD’ler kısmımızda da tanıtımı duyurusu yapılan albüm) görünüşe göre çıktığı andan itibaren listenin ilk sırasına yerleşmiş durumda.

Hemen ardından cazkolik.com’da ağırlıklı olarak yer verdiğimiz büyük Benny Golson’ın albümü "New Time, New ’Tet" ise çıkışının ardından listenin ikinci sırasına yerleşmiş durumda. Önümüzdeki günlerde ilk sıraya yerleşirse şaşırmayın. Listeler bizden sorulur.

Listenin üçüncü sırasında ise "The Clayton Brothers" var. Açıkçası bu albümü gözden kaçırmışız, itiraf ediyoruz.

4. sıraya geldiğimizde ise yine tanıdık bir albüm gözümüze çarpıyor; "James Moody & Hank Jones"un ’Our Delight’ı.... Duyurusunu yaptığımız için gurur duyduğumuz bir albüm.

Listenin 5. sırasında Eliane Elias’ın yeni albümü "Bossa Nova Stories"i var. Bu albümün tanıtımını yakında gireceğiz, çok güzel bir albüm.

6. sırada Bill Cunliffe var, "The Blues and the Abstract" isimli albümüyle, açıkçası dinlemedik, itiraf ediyoruz.

Hemen ardından 7. sırada Roger Kellaway’in "Live at the Jazz Standart" albümü var ki cazkolik.com olarak dinleme listemizde ilk sıralarda.

Gelelim 8. sıraya, işte Dave Holland ve albümü "Pass it On", lütfen yeni albümler kısmından okuyunuz ve hatta satın alınız.

Listenin 9. sırasında tanıdık bir isim Javon Jackson var, İstanbul’da ki Curtis Fuller konserinde kendisini tenor saksafonda dinlediğimizden beri ilgimiz var ve "Once Upon A Melody" isimli albümü de ilgiyi hakediyor.

10. sıraya baktığımızda yine Cazkolik.com’da bulacağınız bir albüm "Joey D!" var.

Yayınlanalı artık aylar olan McCoy Tyner’ın "Guitars" ve Sonny Rollins’in "The Road Show, Vol.1" albümleri ise listede gerilere düşmüş durumda ama halen ilgi gören albümler.

Yeni çıkan Amina Figarova’nın "Above The Clouds"un 16. sırada olduğunu ekleyelim.

Cazkolik.com / 28 Ocak 2009, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.