Frisell ile Malone aynı sahnede!

Frisell ile Malone aynı sahnede!

Meraklıları bilir, bu iki isim yanyana gelince merak konusu olur, neden mi? Tarzları yüzünden elbette... Ortaya nasıl bir müzik çıkacağını merak etmekten. Belki biz bilmiyoruzdur da ondan, bu da olabilir tabii...

Biri; Bill Frisell, gitarını cazla sınırlamayan, rock, country, blues arasında eklektik bir yapıda dolaşan, deneysel tarzları ruhunda eritmesini seven ve bunu da çok iyi yapan bir gitar tanrısı. New York Times’ın deyişiyle ’doğaçlama duygusunu türler arası yolculuğun eşsiz malzemesi olarak gören’ biri.

Diğeri; Russell Malone, cazın konvansiyonel sınırlarında dolaşmayı seven bir büyük usta. Swing ve lirik bir üslubu var Malone’un. Wes Montgomery’den bu yana gelen bir geleneğin devamında konumlanan bir yetenek. Yaylılarla örülü ’jazz with strings’ geleneğinden gelen 2001 tarihli albümü "Heartstrings" albümü halen konuşulan bir caz gitaristi.

Elbette ki bizde bu soruyu sorarız ardından, bu iki farklı tarzın aynı sahnede buluşmasından ortaya nasıl bir müzik çıkar ve keşke orada olsaydık da dinleseydik!

Cazkolik.com / 11 Şubat 2009, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.