TRT caz orkestrasından konser

TRT caz orkestrasından konser

TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası başarılı ve seçkin müzisyenleri bir araya getiren bir ’yıldızlar topluluğu’ adeta. Orkestra, Big Band yapısında ve ülkemiz için türünün tek örneği... Kuruluşundan bu yana 27 yılı geride bırakan orkestra periyodik radyo-televizyon programları dışında ulusal ve uluslararası kültür ve sanat etkinliklerinde de TRT’yi ve ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

 

Kuruluşundan itibaren 1997 yılına kadar Süheyl Denizci yönetiminde olan orkestra halen Neşet Ruacan ile çalışmalarını sürdürmektedir. 2 CD’si de bulunan orkestrada halen Meriç Demirkol alto saksafon, Tayfun Duygulu tenor saksafon, Serhan Erkol alto saksafon, Engin Recepoğulları teson saksafon, Barış Özer bariton saksafon, Emre Kayhar tuba, Hakan Çimenot tuba, Kürşat Sekban tuba, Sacit Çöze tuba, İmer Demirer trompet, İbrahim Işık trompet, Elmar Azimov trompet, Fehmi Özbilek trompet, Aldoğan Şimşekyay trompet, Serkan Özyılmaz piyano, Kamil Özler gitar, Ozan Musluoğlu bas, Yalçın Şaşmaz perküsyonlar ve Onur Alatan’da davul çalıyorlar.

 

5 Mart 2009, Perşembe gecesi 20.00 ile 22.00 arası konser verecek olan orkestra gecenin ikinci bölümünde ise saat 23.00’ten itibaren özel bir jam session’a sahne olacak. Konuk olarak Erik Smith’in de katılacağı jam’de Meriç Demirkol, Hakan Çimenot, Emre Kayhan, Cem Tuncer, Neşet Ruacan, Kamil Özler, Ozan Musluoğlu, Serkan Özyılmaz, İmer Demirer, Onur Alatan gibi isimler birlikte sahne alacaklar.

 

Konserin yabancı müzisyeni olan Erik Smith çok yönlülüğüyle bilinen bir müzisyen. Cazdan fusiona, rocktan popa bir çok türde çalmış bu Norveç asıllı müzisyen kuşağının önemli isimlerinden biri olmayı başarmıştır. Art Garfunkel, Michael Bolton, Neil Sedaka, Josh Groban, Donna Summer, John Miles, Randy Crawford gibi isimlerle de çalan Smith "Smiths Venner" isimli dokuz kişilik grubunda müziğini halen sürdürmektedir.

 

Konser, Nardis Caz’da, 5 Mart 2009, Perşembe gecesi, saat 20.00’de başlayıp gecenin ilerleyen saatleine kadar devam edecek.

 

Cazkolik.com / 2 Mart 2009, Pazartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.