Catia Werneck 4 gün boyunca JC`s Club`da...

Catia Werneck 4 gün boyunca JC`s Club`da...

Kendinize yeni bir latin öyküsü mü arıyorsunuz? Bu öyküyü Catia Werneck’in sesinde ve şarkılarında bulabilirsiniz. Brezilya’nın benzersiz seslerinden Werneck Cumartesiye kadar JC’s Club’da sizlere öykülerini anlatacak, kaçırmayın...

* * *

Catia Werneck Carvalho Da Silva’nın hikayesi bir Latin romanı gibi zengin ve renklidir. 1962 yılında Rio de Janeiro’da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir piyanist ve gitarist olan babası seçkin caz örneklerinden Bossa Nova’ya kadar geniş bir yelpaze ile tanışmasını sağladı. İlginç bir şekilde babası Catia’nın ve kardeşinin enstrüman çalmasını yasaklamış olsa da yine babasının teşvikleriyle dört yaşında şarkı söylemeye başladı.

Onaltı yaşına geldiğinde jingle’lar söyleyerek profesyonel müzik yaşamına başladı. 1980 yılında yani 18 yaşına geldiğinde Catia ve kardeşi Carlos, üniversitenin düzenlediği müzik festivaline katıldılar ve bir ödül kazandılar. Catia mezuniyetinin hemen ardından profesyonel müzik yaşamını sürdürmeye karar verdi. Ardından Rio’nun en büyük prodüktörlerinden biri ile kontrat imzaladı.

1985 yılında Marcu Ribas ve Maria Alcina’nın da aralarında bulunduğu dört şarkıcı ile büyük bir Avrupa turnesine katılması için teklif aldıktan sonra Amerika’ya gitti ve Broadway’de sahne aldı. Ardından Paris macerası başladı; Memphis Melody ve Sarah Vaughan - Liza Minelli ikilisi ile birlikte sahne aldığı Baiser Salé gibi caz kulüplerinde çalıştı.

Yirmiüç yaşına geldiğinde George Benson ve Rachel Ferell ile tanışmasına vesile olan bir Amerika Birleşik Devletleri turnesi için davet aldı. 1987’den 1992’ye kadar Montreux’dan JVC’ye kadar çeşitli caz festivallerinde Boto Novos Tempos ve Cruzeiro do Sul gibi gruplarla vokalist olarak sahne aldı. Aynı zamanda Touré Kunda, Patrick Bruel, Didier Soustrak, Chico Buarque ve Gilbert Bécaud’un dahil olduğu gruplarda vokalistlik yaptı.

1999 yılında ilk albümü olan "Estrela do Sultao"yu yayınladı. Ardından sırasıyla "Saudades de Paris", "La vie en rose", "Naturalmente" albümleri geldi. Son zamanlarda "Obrigado Brasil" başlıklı beşinci albümünün kayıtlarıyla uğraşmaktadır.

Önümüzdeki 4 gün boyunca Catia Werneck’e Vincent Vidal piyanoda, Matheww Hall basta ve Emre Kartarı davulda eşlik edecekler.

Cazkolik.com / 3 Mart 2009, Salı
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.