Cecil Taylor’dan özel konser...

Cecil Taylor’dan özel konser...

Cecil Taylor’ın müziğini bu kadar güzel ifade etmesi hoşumuza gitti.

Cecil Taylor, yeryüzündeki 80. yaşını özel bir konserle kutlayacak.

Her Cecil Taylor konseri cazsever için ruhani bir arınmadır. Modern caz müziğinin mimarlarından, gerçek bir caz ikonu olan Cecil Taylor, Buffalo’da ki Hallwalls Contemporary Art Center’da, 18 Nisan da özel bir konser vereceğini duyurdu.

“O günlerde, bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışırken aynı zamanda DownBeat dergisi için de yazı yazıyordum.” böyle diyor DownBeat’ten Gene Santoro’ya tüm gelenekleri alt üst eden büyük müzisyen ardından ekliyor; “Bu benim için gerçekten iyi bir durumdu, bu süreç gerçekte ne yapmak istediğimi anlamama yardımcı oluyordu. İdeallerimin peşinden mi koşacaktım, bunları bilmek istiyordum”  Cazın öncü isimleri Louis Armstrong, Lester Young, Charlie Parker, Miles Davis ve John Coltrane, Taylor, Ornette Coleman’la kendi dönemlerinin öncü isimleri oldular hep.

Taylor notaları parmaklarıyla, yumruklarıyla, avuç içleriyle, kollarıyla, dirsekleriyle yakalayan adamdır. Doğaçlamalarında geleneksel ölçüleri ve melodileri felce uğratan piyanisttir. Cecil Taylor cazın Jackson Pollack’ıdır. Müziğin ruhani ayin gibi yaşayan bir efsanedir.

Bu özel kutlama konserinde çift LP’lik özel yapım “Collector’s Limited Edition” seti de ilk kez 110 $’a ilk kez satışa sunuluyor.

Cazkolik.com / 6 Mart 2009, Cuma
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.