Dünyanın nabzı bu konserde atacak!

Dünyanın nabzı bu konserde atacak!

Ünlü perküsyon sanatçısı Engin Gürkey, Hindistan, İran, İsrail, Lübnan, Makedonya, ABD, Küba ve Türkiye’den perküsyoncularla birlikte “dünyanın ritmini” İş Sanat’a taşıyor.

Hindistan, İran, İsrail, Lübnan, Makedonya, ABD, Küba ve Türk perküsyoncular, 17 Mart Salı günü İş Sanat Sahnesi’nde unutulmayacak bir performans için bir araya geliyor. Engin Gürkey Perküsyon Grubu ile farklı coğrafyalardan gelen "NABIZ" projesi sanatçıları, dünyanın ritmini tek bir nabızda buluşturacak. Bu müzikal şölene Utku Bal ve Deniz Çiçek de danslarıyla renk katacak.

Balkan kökenli bir aileden gelen Engin Gürkey, geçtiğimiz yıl oluşturduğu ve "NABIZ" adını verdiği projesi kapsamında rengini Balkan müziğinden alan bestelerini sunuyor. Sanatçı, "NABIZ" projesinde, daha albüm haline gelmeden müzik çevrelerinin büyük beğenisini kazanan kompozisyonlarını, kıvrak ritimlerüzerine tuba, trompet, trombon, saksafon, klarnet, keyboard, keman ve vokal ile zenginleştirilmiş, neşeli sahne performansıyla tamamlıyor.

"NABIZ", ritimlerin de dünya üzerinde gezilere çıkabileceğini kanıtlayan bir proje. Önemli olan ritimlerin hangi coğrafyaya ait oldukları değil,  onlara hayat verecek kişilerin ellerinin altında bir müzik aleti ve yüreklerinde atan bir "NABIZ" olması… Her biri ülkelerinin önde gelen perküsyon sanatçılarından oluşan bu çokkültürlü topluluk, İş Sanat konserlerinde, dünya ritimlerini sergiledikleri solo performanslarını sunacak.

Konserde, Engin Gürkey’in beste ve düzenlemeleri, önce perküsyon topluluğu ile birlikte sergilenecek, ardından "NABIZ" topluluğunun hareketli ve neşeli kompozisyonları müzikseverleri adeta bir dünya seyahatine çıkaracak.

Her biri ülkelerinin önde gelen perküsyon sanatçılarından oluşan bu çokkültürlü topluluk, dünya perküsyon ve ritimlerine dair soloperformanslarını sergilerken, sırasıyla Engin Gürkey’in beste vedüzenlemelerinden oluşan repertuvarını, önce perküsyon topluluğu ilebirlikte sergileyecek, ardından "NABIZ" topluluğunun hareketli ve neşelikomposizyonlarına eşlik ederek müzikal bir şölen atmosferi yaratacak. "NABIZ" bize ritimlerin de dünya üzerinde gezilere çıkabileceğinigösterecek bir proje. Onlar İsrail’den, Küba’dan, Hindistan’dan,ABD’den, Lübnan’dan, Makedonya’dan, İran’dan gelebilirler. Yeter ki,ritimlere hayat verecek kişilerin ellerinin altında bir müzik aleti veyüreklerinde atan bir "NABIZ" olsun… Bir de ev sahibi…

"NABIZ" projesinin içinde yeralan ülkeler ve müzisyenili şöyle;

Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu, multi perküsyon (Türkiye)

Yinon Muallem, zarb, kanjira, bendir (İsrail)

William Richard Cardosa, Afro-Latin perküsyon-vokal (Küba)

Sandesh Popatkar, Tabla (Hindistan)

Amy Salsgiver, çağdaş perküsyon (ABD)

Bachar Khalefi, etnik perküsyon (Lübnan)

Aleksandar Petrov, tapan (Makedonya)

Parham Saremi, hand drums (İran)

Monica Bulanda, perküsyon (Polonya)

 

Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu;

Gürkan Özkan; Multi Perküsyon

Emre Karabulut; Darbuka

Hüseyin Kayaroğlu; Def

Türker Çolak; Multi Perküsyon

Engin Gürkey / Nabız

Turgay Dinleyen; keman

Orçun Çanaklı; klavye

Kemal Oksal; Tuba

Tevfik Kulak; Trompet

Göksun Çavdar; Klarnet-Saksofon

Hasan Gözetlik; Trombon

 

Dans: Utku Bal, Deniz Çiçek

Cazkolik.com / 11 Mart 2009, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.