Paris’te "Cazın Yüzyılı" sergisi!

Paris’te "Cazın Yüzyılı" sergisi!

20. yüzyılın başlarından bu yana cazın önemli başkentlerinden biri olan Paris’in ve genel anlamda caz tarihi Branly Müzesindeki sergide izleyicileri sunuluyor.

Le Monde’dan Philippe Dagen ve Véroniquie Montaigne’in haberine göre "Cazın Yüzyılı" isimli sergi yüzyılın başlarından başlayan bir çizgiyi günümüze kadar taşıyor. 1920’li yılların Paris caz ortamı sergide önemli bir yer bulurken aynı zamanda yine aynı yılların Harlem, New York caz ortamlarıda serginin önemli bölümleri arasında. 1950’li yıllar, pop art dönemi, free jazz ve caz ile bağlantılı farklı sanat türleri; ressamlar, Kupka, Matisse, Stuart Davis, Mondrian, Dubuffet, Pollock, Rivers, Basquiat gibi ünlü ressamların resimleri, Alex Steinweiss, Andy Warhol, Michael Snow gibi sanatçıların yaptıkları plak kapakları, Carl Van Echten gibi fotoğrafçıların çektikleri fotoğraflar serginin önemli detayları ve malzemeleri arasında. Tüm bu görsel malzeme aynı zamanda 448 sayfalık şık bir sergi kataloğuna da dönüşmüş durumda.

7 Nisan’da başlayacak olan sergi 28 Temmuz’a kadar sürecek. Bu dönem içerisinde Paris’e gidecekseniz, tatile, gezmeye, başka şeylere, neyse onlar, bir gününüzü de bu sergiye ayırmaya bakın, kesinlikle kaçmaz!

Resimlerin büyük boyutlu hallerini görmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.

Cazkolik.com / 18 Mart 2009, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.