Nardis'te muhteşem final!

Nardis'te muhteşem final!

Artık gelenekselleşen Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal Yarışması’nın 16 Mart’taki finalinde, bu müziğe gönül vermiş çiçeği burnunda şarkıcı adayları ustalar karşısında sınav verdi. Arkadaşlarını desteklemeye gelmiş gençler, heyecanlı aileler, caz müzisyenleri ve yazarları, hepsi oradaydı...

11 genç isim yarıştı; Anna Rybeka, Begüm Gencer, Cansu Aslan, Elif Eda Kandemir, Eren Noyan, Fuat Tuaç, İlay Bal, İpek Dinç, Nilay Tezsay, Neslihan Akbulut, Tuğçe Kendigelen.


Caz müzisyenleri Selçuk Sun, Neşet Ruacan, Sibel Köse, Donovan Mixon, Kamil Erdem, Önder Focan, Feyza Eren, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, NTV Radyo Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe, Sabah gazetesinden Bülent Denli, NTV Radyo programcısı Hakan R. Tüfekçi, müzik yazarı Murat Beşer ve Jazz Dergisi yazarı Tunçel Gülsoy’dan oluşan seçici kurul 11 adaydan ikişer parça dinledi. Hem de piyanoda Kürşad Deniz, basta Erdal Akyol ve davulda Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan muhteşem bir topluluk eşliğinde...


Yaşları 19 ile 29 arasında değişen 11 genç cazcı bir bir gelip geçti sahneden. NTV Radyo’dan canlı yayımlanan yarışmada daha önce açıklanmamış bir de sürpriz yaşandı: NTV Ana Haber spikeri Banu Güven, jürinin karar vermesi beklenirken sahneye çıkıp iki şarkı söyledi. Ve sonuçlar belli oldu nihayet... Her zamanki gibi birinci - ikinci sıralamasıyla değil, aldıkları ödüllerle duyuruldu kazananlar. Nardis özel ödüllerine Neslihan Akbulut ve İpek Dinç layık görülmüştü. Bu, bu genç isimleri tekrar Nardis sahnesinde izleyebileceğimiz anlamına geliyordu.


Polonya’daki Pulowy Workshop’una katılmaya hak kazanan finalist, aslında veteriner hekim olan, birçok kurs ve workshop’un ardından şu sıralar Meltem Taşkıran’dan ders almaya devam eden Nilay Tezsay’dı. 

Nomme’ye önce Rybeka’nın gideceği açıklandı ama Estonya ve Finlandiya’daki organizatörler katılımcının TC pasaportlu olmasını şart koştular. Son anda açıklanan duruma göre Estonya’da Nardis ve NTV Radyo Özel Ödülü alan İpek Dinç’in gitmesine karar verildi.


Nükhet Ruacan, Neşet Ruacan, Sibel Köse ve Baki Duyarlar gibi önemli isimlerle çalışmış olan genç müzik öğretmeni Cansu Aslan, bu yaz Finlandiya’daki "Lady Summertime" yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.


Cazkolik.com / 19 Mart 2009, Perşembe
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.