Shankar & Hancock buluşması...

Shankar & Hancock buluşması...

Festival çerçevesinde halka açık olarak yapılan büyük konserde Hindistan’ın caz müziğinde dünyaya en büyük armağanı, 1960’lı yıllardan bu yana müziğiyle dünya müziğine ve caza büyük katkıları olan, bir çok müzisyen kuşağını tek başına etkilemiş efsanevi Ravi Shankar ile cazın bir başka büyük ismi Herbie Hancock aynı sahnede buluştular. Konser aynı zamanda Martin Luther King’in Hindistan’ın büyük liderlerinden Mahatma Gandi’yi ziyaret edişinin 50. yılına denk geldi.

Konser öncesinde izleyicilere Martin Luther King’in 50 yıl önceki ziyareti sırasında konferans verdiği salonda kaydedilen sesi dinletildi. King, geleceği dair rüyasını burada da yinelemiş ve Gandi’nin politik ufkundan övgüyle söz ederek kendisinden yei şeyler öğrenmek istediklerini belirtmiş.

Bu konuşmanın dinletilmesinin ardından sahneye çıkan Dee Dee Bridgewater ve Shaka Khan birlikte "We Shall Overcome"ı söylediler. Konser öncesinde Ravi Shankar Enstitüsünde bir araya gelen Hancok ve Shankar’a enstitüde Hintli tabla üstadı Zakir Hussein ile Dee Dee Bridgewater ve Shaka Khan’da eşlik etti.

Fotoğraflar Clayborn Carson

Cazkolik.com / 26 Mart 2009, Perşembe
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.