"Genç Cazcılar" sahneye!..

"Genç Cazcılar" sahneye!..

2-16 Temmuz 2009 tarihleri arasında İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanan Uluslararası İstanbul Caz Festivali, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, genç caz müzisyenlerini festivalde sahne almaya davet ediyor!

“Genç Caz” konserler dizisi, geçtiğimiz altı yıl içerisinde 30’a yakın genç caz topluluğuna dünyaca ünlü caz sanatçılarıyla aynı festivalde yer alma imkânı sağladı. GençCaz’a katılan birçok grup İstanbul Caz Festivali sonrasında hem başka festivallere katıldılar, hem de Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli caz kulüplerinde kariyerlerine devam ettiler.

Başvurular başladı...

Bu yıl yedinci kez gerçekleştirilecek “Genç Caz” konserler dizisi için başvurular başladı. Başvurmak isteyen müzisyen veya gruplar, Genç Caz Şartnamesi’ni dikkatle okuduktan sonra, şartnameye uygun şekilde hazırladıkları demo kayıtları ve eksiksiz doldurdukları başvuru formu ile beraber, İKSV binasındaki festival ofisine başvurabilecekler. Başvurular için son tarih 11 Mayıs Pazartesi, saat 17:00.

Başvuru süreci sonunda gönderilen demolardan Seçici Kurul tarafından belirlenecek sekiz topluluk, Mayıs ayı sonunda yapılacak değerlendirme konserine davet edilecek. Halka açık olarak yapılacak değerlendirme konserinde seçici kurul grupları canlı olarak izleyecek ve bu seneki “Genç Caz” konserler dizisinin müzisyen ve topluluklarını belirleyecek. Bu gruplar ayrıca caz festivalinin kitapçıkları ve web sitesinde de ilan edilecekler.

Seçici kurulda Cengiz Baysal (müzisyen), Hülya Tunçağ (TRT İstanbul Radyosu), Kerem Görsev (müzisyen), Önder Focan (müzisyen), Pelin Opçin (İstanbul Kültür SanatVakfı), Seda Binbaşgil (Açık Radyo, Jazz Dergisi) ve Sevin Okyay (Radikal Gazetesi) yer alıyor.

Başvurular için:

Uluslararası İstanbul Caz Festivaliİstanbul Kültür Sanat Vakfıİstiklal Caddesi 64Beyoğlu 34435 İstanbulT: (212) 334 07 71-72E: jazz.fest@iksv.org

Cazkolik.com / 27 Mart 2009, Cuma

 

 

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.