Eleştirmen Marc Myers'dan haftanın seçimi: BOB KELLER It's About Time albümü

Eleştirmen Marc Myers'dan haftanın seçimi: BOB KELLER It's About Time albümü

İşte sevgili okurlarımız için eleştirmen ve caz tarihçisi Marc Myers’tan haftanın keşfi. BOB KELLER’dan "It’s About Time". Bu albümü sadece size tanıtmak için buraya almadık, albümü satın alıp dinleme listenize dahil etmenizi istiyoruz. Ortalama her caz dinleyicisinin kesinlikle seveceği bir albüm olduğuna inanıyoruz "It’s About Time"ın.

 

Bob Keller 1967’den bu yana aralıksız çalan, albümler kaydeden bir tenor saksafonist. 60’lı yılların ortalarında onu ilk kez Buddy Rich’in “Big Swing Face” albümünde gördük ilk. Bob Keller geçen yıl bir albüm çıkardı; “It’s About Time...”, bu albüm gerçekten tadından yenmez bir albüm, lezzetli... Hele ki Lester Young, Zoot Sims, Al Cohn gibi tenorların tonunu seviyorsanız Bob Keller’ın albümü tam size göre demektir. Bob Keller’ın dolgun, kadifemsi ve sıcak bir tenor tonu var. Albümünde çalmak için seçtiği parçaların tümü bir araya geldiğinde yoğun ve güçlü karakterli şarap eşliğinde içilmiş dolgun ve lezzetli bir puro keyfi yaşamanızı istemiş sanki Keller. Bu açıdan baktığınızda albüm ‘ağzınızda’ ve kulağınızda mükemmel bir tad bırakıyor. Aslında albümdeki parçalar bilmediğiniz parçalar değil ama sanki yeni bir lezzet keşfetmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Örneğin; “Nobody Else But Me”, “Line For Lyons”, “The Best Thing For You”, “Indian Summer” ve “It’s You or No One” gibi parçalar var hep bildiğimiz ama Keller waltz duygulu şık bir “A Little Song for Ian” gibi bir parça bırakmıyor da değil avucumuza ya da bir “Pound Cake”. Ayrıca, Lester Young solosu kıvamında çalınmış “The Gypsy” veya “Shine” gibi parçalar da mevcut.

 

Keller’a gitarda muhteşem bir tadla eşlik eden Steve Brown var ve Steve LaSpina’da basta. Gitarist Brown albümde tek kelimeyle muhteşem... "Aaa, bu albümde piyano yok" cümlesini hiç de anımsatmayan zengin ve güçlü ve bir lezzeti var ki tadına doyamazsınız.

 

Son laf olarak şöyle söyleyebiliriz; Keller büyük ve dönüşümcü cümleler söylemeden de gününüzün mutlu geçmesine katkıda bulanacak cazın formülünü iyi biliyor doğrusu. En azında bu albümde bunun böyle olduğunu söylemek kesinlikle mümkün. Marc Myers çok tecrübeli bir caz dinleyicisi ve kulağı delik biri, böyle bir albümü okurlarına önerdiği zaman biz de cazkolik ekibi olarak onun okurlarıyız aynı zamanda, önce albümü temin ettik, dinledik ki söylediklerinin fazlası var azı mümkün değil ve istedik ki sitemizin okurları da bu albümü önce bizde dinlesinler, hatta tadına doyamayıp onlar da albümü alsınlar ve sürekli dinleme listelerine dahil etsinler. Mesela bilgisayar başında çalışırken sitemizden dinlesinler, evde otururken, kitap okurken, bir şeylerle meşgulken açıp bilgisayarlarını usul usul dinlesinler, çünkü bu albüm böylesi bir ortamı yaratmak için kaydedilmiş mükemmel bir albüm.

 

Cazkolik.com / 7 Nisan 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.