Plaklara dönüş hızlanıyor mu?

Plaklara dönüş hızlanıyor mu?

New York ve benzeri bir kaç büyük caz merkezi şehirlerde büyük plak şirketlerinin 2007 yılından bu yana yaptırdığı araştırmalara göre dünya geleceğini MP3 dosyaları, dosya paylaşım siteleri ve download yöntemleriyle müziğin geleceğinin yeniden şekillendiği dünyada bir yandan da bildiğimiz klasik plak satışlarının gittikçe artan hızla marketlerin can simidi haline gelmeye başladı.

Bu konuda bir haber hazırlayan marinij.com adlı internet sitesi müzik marketlere dayanarak hazırladığı haberde plak satışlarının her yıl artan bir ivme gösterdiğini belirledi. Özellikle butik satışlar yapmakla tanınan müzik marketler ve Virgin Megastore gibi dev müzik mağazaları 2007-2008’li yılları LP satışlarıyla ayakta kaldıklarını söylemeye varan satış artışları yaşadılar.

Araştırmaya göre dünya üzerinde 2008 yılında 1.88 milyonluk LP satış rakamıyla şaşırtan bir gelişme plak şirketlerini umutlandırıyor. Son araştırmalar plak satışlarının geçmiş yıllarda yüzde 0.1’lik satış oranlarından yüzde 14’lere varan bir tırmanış gösterdi. Kimi müsik market sahipleri artık bizi plak satışları ayakta tutmaya başladı türünden açıklamalara yer vermeye başladılar.

Cazkolik.com / 13 Nisan 2009, Pazartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.