"JAZZAHEAD 2009" başlıyor...

"JAZZAHEAD 2009" başlıyor...

“JAZZAHEAD”in en önemli özelliği dünya üzerinde caz müziği ile ilgili profesyonel veya amatör herkesin bir araya gelerek birbirlerini tanımaları ve bağlantılar, iş ilişkileri kurmaları, konserler düzenlenmesi, sergiler ve konferanslar yapılması.

Geçtiğimiz yıllarda John Scofield, Julia Hülsman Trio, Maceo Parker, Wallece Roney, Maria Joao, Lisa Bassenge, NDR Bigband, Motif, Tharichens Tentet, Marily Mazur, Marc Ducret Trio, Bugge Wesseltoft, Rigmor Gustafsson ve Joe Zawinul gibi müzisyenlerin katıldığı “JAZZAHEAD 2009” yeni konuları ve müzisyenleriyle 23 - 26 Nisan 2009 tarihleri arasında Almanya’nın Bremen şehrinde, “Congress Centrum Bremen”de yapılacak.

Avrupanın en büyük caz organizasyonlarından biri olan “JazzAhead” 5 ayrı bölümden oluşuyor; “Üniversite Konserleri”“Avrupa Caz Buluşmaları”“Akşam Konserleri”, “Late Night Etkinlikleri” ve “Further Concerts”.

Ayrıca, JazzAhead günleri boyunca düzenlenecek olan sergiler, konferans ve sempozyumlar, özel aktiviteler günlere değişik boyutlar katacak. Örneğin, JazzAhead ‘08’e geçen yıl 13 ülkeden 4800’ün üzerinde ziyaretçi katılmış ve bu ziyaretçiler, firmalar muhtelif ticari anlaşmalara da karşılıklı imzalar atmışlar.  Konferanslar konusunda bu sene bizden de konuşmacı katılıyor, Babylon-Pozitif firmalarının kurucularından Mehmet Uluğ’da “Fusion of Music Marketing” isimli konferansta konuşacak. Konferanslar serisinde ilginç konu başlıkları da dikkati çekiyor, “Turizm ve Caz”, “Müzik Sektöründeki Gerçekler”, “Caz Radyosunun Geleceği” gibi konferanslar sektörün geleceği bakımından ilginç konuşmaların yaşanacağı konferanslara işaret ediyor.

Tüm bu etkinliklerin yanında sergiler, film gösterileri, workshoplar halka açık olarak JAZZAHEAD’in vazgeçilmez etkinlikleri arasında. Tüm bu etkinliklerin yanısıra özellikle geceleri bir çok konserinde gerçekleşeceğini belirtmemize gerek yok sanırım.

Cazkolik.com / 21 Nisan 2009, Salı
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.