Korsanlık faydalı mıymış?

Korsanlık faydalı mıymış?

Pollstar’da çıkan bir yazı ilginç bir tartışma yaratacağa benziyor. Oslo’nun günlük gazetelerinden Aftenposten’a göre Norveç’te okul yönetimleri birliği tarafından yapılan bir araştırmada internet üzerinden yasal olmayan yöntemlerle müzik indirenlerin aslında diğer müzik dinleyicilerine göre zaman içinde 10 kat fazla müzik satın aldıklarını tespit etti.

 

Peki bu durum hakikaten böyleyse korsan kullanıma alışkın olanların müzik endüstrisinin en iyi tüketicileri olduğunu söyleyebiilir miyiz?

 

Belki evet!...

 

Belki de hayır!

 

Araştırmada Lime Wire benzeri proramları kullanarak müziğe bedel ödemeden sahip olanların müzik indirmeyi sıradışı bir alışkanlık haline getirdikleri, bulamadıkları müziklere ise yasal yollardan download yöntemiyle sahip oldukları ortaya çıkmış. Bu işin “belki” yanı, “belki değil” kısmında ise müzik paylaşımının müziği bir kez satın alan ’bir arkadaş’ın sayesinde aynı müzik dosyasının belki de yüzlerce, binlerce el değiştirdiği, kopyalandığı gerçeğidir, yasal yoldan edinilmiş olan bir müzik dosyasının geçirdiği dolaşım anlamındaki trafik süreci bu anlamda kimi zaman yasal, kimi zaman da yasal olmayan ilginç bir yol izlemekte anlaşılan.

 

Cazkolik.com / 24 Nisan 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.