Cotton Club programı e-Bay'de

Cotton Club programı e-Bay'de

Cotton Club’ı yeryüzünde bilmeyen yoktur, sadece müzik açısından değil, sayısız Hollywood filmine konu olan, hakkında filmler çevrilen, bir çok yaşam tarzının kesiştiği dünyanın ve caz tarihinin en ünlü kulübü. 1920’lerin, 30’ların sosyal yaşam alanı. Geriye bakınca nostalji gelen Al Capone’ların, Duke Ellington’ların, içki yasağının, cazın, eğlencenin buluştuğu yer.

 

Böyle bir yerin orijinal eşyalarının bugünlerde antika muamelesi görmesi şaşılacak bir şey değil. İşte Cotton Club’ın 1929 yılı orijinal program broşürü ve menüsü e-Bay’de satışa çıktı.

 

Renkli kapak resmi Julian Harrison tarafından resmedilmiş olan broşür art deco tasarıma sahip. Program broşüründe yazan bilgilere göre Duke Ellington Orkestrası eşliğinde Peters Sisters, Peg Leg Bates, Mae Johnson, Chocolateers, Aida Ward, Aland & Anise, 4 Step Brothers, Billy Maples gibi dönemin isimleri sırayla sahne almışlar.

 

Sadece sahne programı yok, ’Wine List’, ’Supper Menu’ gibi yiyecek, içecek menüsü de broşüre dahil. Listeyi çok net görebiliyorsunuz, şarap listesi hayli geniş.

 

Ayrıca, satışa çıkan bir diğer program broşürü de 1930 yılına ait. Dönemin önemli yıldızı Ethel Waters’a ait program içeriğinde elbette yine Duke Ellington var. Bu broşür çok daha pahalı bir fiyata satışa çıkmış; 800 $. Sebebi Duke Ellington’ın imzalı resmi olması.

 

Cazkolik.com / 25 Nisan 2009, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.