Estonya'dan güzel haberler var

Estonya'dan güzel haberler var

İpek Dinç olağanüstü bir başarı göstererek 1 Mayıs Cuma gecesi yapılan yarı finallerde 1. olarak 6 finalistten biri oldu. Söylediği parçalar "Shiny Stocking" ve "I’m Glad There is You" idi. Dün gece 2 Mayısta yapılan finallerde ise 3. oldu. Oldukça beğeni toplayan yarışmacımız İpek Dinç üçüncülük ödülüne ilaveten pe kçok festivalden de davet aldı. İpek Dinç’in bu yıl katılacağı festivaller, Norveç Oslo Jazz Festivali, Letonya Jazz Rytmi, Finlandiya Turku Jazz Festivali ve ayrıca Litvanya’daki Klaipeda Jazz Voices 2010 yarışmasına katılımcı olarak davet aldı.

İÜ Kimya Mühendisliği bölümünde halen öğrenci olan İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışması’na katıldı. Festival kapsamında konser verdi. O tarihten bu yana konserler vermeye programlar yapıyor, bu yıl katıldığı Nardis Genç Caz Vokalisti Yarışması’ndaki gösterdiği başarılı performans ile Estonya’daki Nomme Jazz Festivali kapsamında Nardis ve Türkiye’yi temsilen yarışmaya katıldı.

Bu yıl piyano dalında yapılan yarışmaya gönderdiğimiz yarışmacımız Ercüment Orkut ise hem halk jürisinin birincilik ödülünü aldı hem de jüriden ikincilik ödülü alarak bizim için çok önemli bir başarıya imza attı.

1984 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girdi. 1997 yılında aynı okulun kompozisyon bölümüne de girdi ve eğitimini 5 yıl boyunca iki bölüm olarak sürdürdü. 2000-2005 yılları arasında Dr. Özkan Manav ile çalıştı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Sanat Dalı’ndan 2005 yılında mezun oldu. Eserleri 2000, 2001 ve 2004 yıllarında MSÜ Fındıklı Oditoryumu ve İtalyan Kültür Merkezi’nde seslendirildi. 2001 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda M.S.Ü Devlet Konservatuvarı Orkestrası’nın eşlik ettiği J.S.Bach Dört Piyano Konçertosu’nda solist olarak görev aldı. 2004 yılında piyanist-besteci Aydın Esen’in caz kurslarına katıldı. 2005 yılında "Halıcı Midi Bilgisayarla Beste Yarışması"nda finale kaldı. 2006 mayıs ayında "Orkestra için 3 bölüm" adlı eseri, Babür Tongur yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası tarafından İTÜ Maden Fakültesi Mustafa Kemal Anfisi’nde seslendirildi. 2007 yılında ABD’nin California eyaletinin San Francisco şehrinde 3 ay süreyle Dan Zemelman ve Peter Horvath ile caz piyano, solo piyano teknikleri ve piyano trio çalışmaları yaptı. Türkiye’nin bir çok önde gelen müzisyeni ile (Sarp Maden, Önder Focan, İmer Demirer, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Cengiz Baysal, Turgut Alp Bekoğlu, Alp Ersönmez, Yahya Dai, Sibel Köse, Kağan Yıldız, Eylem Pelit, Ediz Hafızoğlu, Tolga Bedir vs..) değişik mekanlarda sahne alan sanatçı, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Dr. Hasan Uçarsu ile yüksek lisans düzeyinde çalışmalarına devam etmektedir.

 

NÕMME JAZZ 2009

 

THE RESULTS OF THE COMPETITION

 

Piyano Kategorisinde;
I Eyolf DaleNorway
II Ercüment OrkutTurkey
III Kristaps Vanadzins Latvia

 

Vokal Kategorisinde;
I Tuuli Taul Estonia
II Kristina Jatautaite Lithuania
III İpek Dinç Turkey

 

Dinleyici Seçimi;
Ercüment Orkut

 

Cazkolik.com / 04 Mayıs 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.