Kadir Has Üniversites’nde Burcu Göker ve Eric Jenkins konseri 14 Mayıs’ta...

Kadir Has Üniversites’nde Burcu Göker ve Eric Jenkins konseri 14 Mayıs’ta...

1996’dan beri Paris, Lyon, Dijon, Leipzig, Sion, New York, Chicago’da verdiği konserler ile büyük beğeni toplayan Burcu Göker, Eric Jenkins ile birlikte Kadir Has Üniversitesi’nde konser veriyor.

Sekiz yaşında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başladığı müzik öğrenimine Paris’te çok değerli hocalarla devam eden ve birçok ödüle sahip olan Burcu Göker, Amerikalı müzisyen Eric Jenkins ile birlikte Kadir Has Üniversitesi’nde konser veriyor.

2003 yılından beri, gurur kaynağımız Burcu Göker, Eric Jenkins ile beraber Amerika’da, Kanada’da ve Türkiye’de keman-piyano ikilisi olarak oda müziği konserlerine devam ediyor. İkili, University of Calgary’nin düzenlemiş olduğu, Trio Fibonacci’nin masterclass çalışmalarına katılıp “Messiaen-Theme and Variations” adlı eseri yorumlayarak büyük bir beğeni topladılar. Son 2 yıldır ise ikili, Türkiye’de Başkent Üniversitesi’nde İsmet İnönü Sempozyumu’nda ve Avusturya Kültür Ofisi’nde verdiği konserlerle büyük takdir kazandılar.

14 Mayıs 2009, 18:30’da gerçekleştirilecek konser Kadir Has Üniversitesi, Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluşuyor.

Yer: Kadir Has Üniversitesi- Kültür Merkezi

Burcu Göker - Keman


Eric Jenkins - Piano

Tarih: 6 Mayıs 2008-19:30

Ayrıntılı bilgi için:

Yasemin Daşar: 0 212 533 65 32 - 1221

yasemin.dasar@khas.edu.tr

BİYOGRAFİLER:

BURCU GÖKER

Keman eğitimine sekiz yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Burcu Göker, aynı konservatuvarın tam zamanlı lise bölümünü,  konservatuvarda bulunduğu süre içerisinde gösterdiği başarıdan ve seviyeden dolayı 1996 yılında sınıf atlayarak 14 yaşında takdir derecesinde bitirdi.
1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okurken, Paris Ulusal  Konservatuvarı öğretim görevlisi Prof. Sylvie Gazeau’nun  master class calışmalarıina katıldı. 1996 yılında Eczacıbaşı bursu ile Paris Paul Dukas Konservatuarı’nda aynı profesörün superieur sınıfına kabul edildi.
1998 yılında Paris Konservatuarlar Birliği’nin düzenlemiş olduğu merkezi sınavda oda müziği ve solfej dallarını birincilikle bitirdi. 1999 yılında Paris birincisi olarak “Premiere Prix avec Felicitations” ile konservatuvarı bitirdi. Fransa’da bulunduğu sürede 1997-1998  U.F.A.M., 1997 Concours de Nerini , 1998 Etienne Vatelot yarışmalarında superieur seviyelerinde birincilik ödülleri aldı.

2000 ve 2002 yıllarında, iki yıl üstüste Fransa Ulusal Genclik Orkestrası’nın sınavlarını kazanan ilk ve tek yabancı olarak, Fransa Ulusal Genclik Orkestrası  ile Avrupa turnelerine ve  klasik müzik festivallerine (Italya Verona Müzik Festivali) katıldı. Limerick’de ve Dublin’de ki konserlerde İrlanda Ulusal Gençlik Orkestrası’nda Fransa’yı temsilen  baş kemancı olarak görev aldı.
2001 ve 2002 yıllarında  Juilliard Music School’un dekanı Steven Clapp ile New York’ta ve Leipzig’de çalışmalar yaptı.

2003 yılında Lawrence University’den aldığı tam burs ile, Stephan Tran-Ngoc ile keman, Matthew Michelic ile viyola ve Johanne Metcalf ile kompozisyon eğitimine başladı.  2004 yılında Lawrence University’de okurken, girmiş olduğu Uluslararası Concord Konçerto yarışmasında birinci oldu ve 2005 Mart’ında Uluslarası Concord Orkestrasi’nin solisti olarak Hacaturyan Keman Koncertosu’nu yorumladı ve konser CD olarak kayıt edildi.

2005 ve 2006 yıllarında keman dalında “Elisabeth Miller” ödülünü aldı.  2004-2007 yılları arasında Lawrence Academy’de  öğretmenlik görevine devam edip, ayni zamanda 2005-2007 yılları arasında Lawrence Senfoni Orkestrası’nin baş kemancısı ve Fox Valley Senfoni Orkestrası’nda birinci kemancı olarak çalışmalarda bulundu. Haziran 2007’de Lawrence University’den “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu.

Eylül 2007’den itibaren Kanada Calgary Universitesi’nın araştırma bursu ile üniversite’de araştırma görevlisi olarak Edmond Agopian’la keman dalında lisansüstü seviyesinde solistlik eğitimine ve Dean O’Brien ile viyola çalışmalarına devam etmekte olup, aynı zamanda University of Calgary Senfoni Orkestrasinin baş kemancısı olmaktadır.  Ayrıca Eylül 2007 ile Nisan 2008 tarihleri arasında University of Calgary yaylı çalgılar dörtlüsünde ikinci kemancı olarak Beethoven Quartet’leri CD olarak doldurmustur.
İki yıl üstüste University of Calgary tarafindan K & M Winter Graduate Music Scholarship Ödülü’ne ve üniversite genelinde, departmanlar arasında yapılan Dean’s Master’s Scholarship yarışmasını kazanarak bu ödülü alma hakkına sahip olan tek yabancı olmuştur.

Aralık 2007’de Calgary Filarmoni Orkestrası’nin düzenlemiş olduğgu Konçerto Yarışmasını kazanıp, Mart 2009’da Calgary Filarmoni Orkestrası ile Çaykovski Keman Koncertosu’nu solist olarak çalacaktır.
Burcu Göker müzik yaşamı boyunca Jose Alvarez, Ami Flammer, Pierre Boutin, Jean-Pierre Sabouret, Guy Commentale, Devy Erlih, Steven Clapp, Stephan Tran Ngoc, Miriam Fried, Roland Baldini, Tibor Varga, Michele Margand ve Suna Kan gibi çeşitli hocalarla çalışmıştır. Ayrıca Alexander Anissimov, Emanuel Krivine, Jesus Lopez Cobos, Jean Sebastian Bereau, Faisal Karovi, Xavier Rist ve David Becker gibi ünlü şeflerle de konserler vermiştir.

1996’dan yılından bu yana Paris, Strasbourg, Lyon, Dijon, Leipzig, Sion, New York, Madison, Chicago’da verdiği konserler ile büyük beğeni alan Burcu Goker, Eric Jenkins ile 2003 yılından beri düzenli olarak Amerika’da, Kanada’da, Fransa’da ve Türkiye’de resitaller vermektedir. Temmuz-Ağustos 2008’de University of Calgary tarafindan Fransa-Provence Barbara Krakauer Muzik Akademisi ve Festivali’ne katılan ikili, La Provence ve La Tribune Gazetelerinde müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekerek, büyük takdir ve begğeni almıştır.

Son 3 yıldır Türkiye’de Başkent Üniversitesi’nde İsmet İnönü Sempozyumu’nda, Avusturya Kültür Ofisi’nde, Koç Üniversitesi’nde ve Kadir Has Üniversitesi’nde konserler vermekte olan ikili, Mayıs 2009’da İstanbul’da bir dizi konser verecektir.

ERIC JENKINS

Müzik öğrenimine, Jane Good’un öğrencisi olarak yedi yaşında başladı ve klasik müzik eğitimine Prof. Myung-Hee Chung ve Prof. Stephen Cushman gibi ünlü öğretmenlerle devam eden Jenkins, 1999-2001 Reifsteck Festival, 2001-2002 Columbia County Music Festival ve 2002 ABC Connections Music Festival’in de resitaller verdi.

2000, 2001 ve 2002 yıllarında University of Wisconsin Whitewater Piano Institue’de ve 2002 yılında University of Milwaukee Summer Music Institute’de Prof. Judith Jaimes’in öğrencisi olarak katıldığı masterclass çalışmalarında vermiş oldugu konserler ile klasik müzik kariyerine devam eden Jenkins, 2001-2002 Piano Arts Concerto Yarışması, 2002 La Crosse Rising Starts Concerto Yarışmaları’nda, jürilerden ve seyircilerden büyük ilgi topladı.  Yine aynı yıl, WKOW “Our Town” adli televizyon programında canlı yayın da vermiş olduğu resital ile seyircilerin dikkatini cekerek olumlu yorumlar aldı.

2003 yılında Portage Music Boosters, Portage Area Community Theater ve Earl W. Galle Music Prize ödülleri aldı. Klasik müzik eğitiminin yanı sıra, almış olduğu caz eğitimi ile Eric Jenkins 1999 University of Wisconsin Greenbay Jazz Festival ve 2001 Shell Lake Wisconsin Jazz Festival’de çeşitli konserler verdi.

2001 yılında Madison Jazz Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu yarışma da burs ve başarı ödülü aldı.

2003 yılında solistlik eğitimine Wisconsin Lawrence University’de Prof. Michael Kim ile devam eden Jenkins, 2005 yılında oda müziği dalında Theodore L. Rehl ödülü, 2006 ve 2007 yıllarında iki yıl üstüste piyano dalında gösterdiği üstün başarıdan dolayı “Majory Irwin” öduülleri aldiı. Lawrence University’de bulunduğu süre içerisinde Claud Frank ile çalışma imkani bulan Jenkins, Haziran 2007’de aynı üniversiteden “Magna cum Laude” derecesi ile mezun oldu.

2003 yılından beri Burcu Göker ile beraber Amerika’da Kanada’da ve Türkiye’de keman-piyano ikilisi olarak oda müzigi konserlerine devam etmektedir. İkili, University of Calgary’nin düzenlemiş olduğu, Trio Fibonacci’nin  masterclass çalışmalarına katılıp “Messiaen-Theme and Variations” adlı eseri yorumlarak büyük bir beğeni toplamıştır.  

Eylül 2007’den beri Kanada’da, University of Calgary’de piyano dalında ve müzikoloji dalında araştırma görevlisi olarak çalışarak, University of Calgary’de ders vermekte olup, piyano dalında solistlik eğitimine lisansüstü seviyesinde Marilyn Engle ile devam etmektedir.

Aralık 2007’de Calgary Filarmoni’nin düzenlemiş olduğu Konçerto Yarışmasını kazanmış olup, Calgary Filarmoni ile Britten Piyano Konçertosunu çalıp, CD olarak doldurmuştur.

Cazkolik.com / 6 Mayıs 2009, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.