İlham Gencer'den 60. yıl albümü

İlham Gencer'den 60. yıl albümü

Türkiyede pop müziğin başlangıcına imza atan ve gelecek tüm kuşakları etkileyen İlham Gencer sadece popun değil aynı zamanda cazın da ülkemizde tanınıp gelişmesinde öncü rolü oynamış bir çınardır.

 

İlham Bey geçtiğimiz hafta yeni bir albüm çıkardı, ömrünü müziğe adayan bir büyük müzik ve caz müzisyeninin 80’li yaşlarını sürerken dahi müziğe ne denli bağlı ve müzikle yaşayan bir müzisyen olduğunun en canlı kanıtı olan albüm aynı zamanda İlham Bey’in müzikle geçen 60 yılını kutlayan bir şölen niteliğinde.

 

Türkiye de caz denince akla gelen ilk isimlerden ve ülkemizde cazın tanınıp sevilmesinde birinci derecede katkısı olan İlham Gencer 40’lı, 50’li yılların popüler parçalarından oluşan albümünü geçen hafta çıkardı. Bu konuda elimize ulaşan basın bülteninde aktarılanlar şöyle;

 

"Caz duayeni İlham Gencer sanat yaşamının 60. yılını albümü "Bir Yaşayan Çınar" ile kutluyor.

 

Arşiv değeri taşıyan "Bir Yaşayan Çınar" albümü "Besame Mucho", "Adormentarmi", "Come Prima", "La Vie En Rose", "Solamente Una Vez", "Japanese Rumba", "Blue Moon", "Cheek To Cheek", "September In The Rain", "When I Fall In Love", "It Had To Be You", "Chikita Bonita", "There Goes My Heart", "Quizas Quizas Quizas" ve ilk Türk caz parçası "Yavuklu Binnaz" gibi 18 klasiği bir araya getiriyor.

 

Yarım asrı aşan uzun sanat hayatı boyunca Ajda Pekkan, Emel Sayın, Cem Karaca ve Eartha Kitt gibi birçok önemli sanatçıyı müzik dünyasına kazandıran İlham Gencer bir tesadüf neticesinde tanıştığı genç yetenek İpek Dinç ile bu albümde 3 parçada düet yaparak genç ismi takdim ediyor."

 

Cazkolik.com / 12 Mayıs 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.