Pepo Sıvacı müzik arşivini satıyor

Pepo Sıvacı müzik arşivini satıyor

Cazkolik olarak sitemize ulaşan haberin detaylarını bize gönderen değerli okurumuz Ali Uğurlu. Biz de cazkolik.com olarak bu haberi cazseverlerle paylaşarak çözüme bir katkıda bulanabiliriz umuyoruz.

 

Destek çalışmasını yürüten Canan Uzuner konuyu şöyle özetliyor; "Gönüllü bir proje olarak başlattığımız Pepo Sıvacı ve arşivine destek projesi kapsamında oluşturmaya başladığımız CD ve Plak listesini Excel dosyası olarak mecuttur. Listeyi kendi imkanlarımız çerçevesinde mümkün olduğunca geniş bir ağa ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda bireysel desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Projeye ilişkin daha fazla bilgi almak isterseniz ya da önerileriniz olursa mail atmanız yeterli.

 

Pepo Sıvacı 63 yaşında tam anlamıyla bir Beat kuşağı temsilcisi. Müzik bilgisiyle, onun etrafında örülmüş hayat hikayeleriyle, yaşamdaki duruşuyla, ilkeleriyle... Halen daha bu özelliğini yitirmemiş. Takıntılı kişiliği ve inatçılığı yüzünden hem ilkelerini yitirmeden bugüne kadar gelmiş, hem de ticari anlamda sistemin dışında kalmış.

 

Şu anda daha önce depo olarak kullandığı on-onbeş metrekarelik bir dükkanda, yerden tavana kadar ve maalesef tasnif edilmemiş, tahminimizce 12.000 civarında CD, 1500 kadar LP ve 6000 civarında kasetle beraber varolma savaşı veriyor.

 

Müziğe olan merakı yüzünden satılır satılmaz demeden binlerce albümü arşivine katmış. Mücevherlerim dediği bu albümlerin çeşitliliği göz kamaştırıyor, fakat Citibank’a olan birikmiş borç biran önce kapatılamaz ise bu arşiv çok yakında bir Yediemin dükkanına doğru yola çıkacak ve heba olacak.

 

Başlattığımız gönüllü proje öncelikle Pepo ve arşivini İstanbul’un kaybolan değerleri listesine ekletmeyeceğiz, bizlerin ve bu şehrin bu değerlere ihtiyacı var düşüncesinden yola çıktı. Tahmin ettiğiniz gibi romantik yanı güçlü bir proje ve Pepo’nun “siz beni anlamıyorsunuz, bunlar yeniden yapılanma çabaları, benim ne bu kadar vaktim var ne de halim” türünden itirazlarına rağmen yol almaya çalışıyor. 

 

İstanbul’daki diğer müzik dükkanı sahipleri, İMÇ çarşısındaki yapımcılar, toptancılar, müzik koleksiyonerleri Pepo’yu gençliklerinden bu yana biliyorlar. Onun hem derin müzik bilgisine saygıları var, hem de Pepo inatçı bir keçidir, hiçbir biçimde yerinden kımıldatamazsınız diyorlar. Bununla beraber, halen ayakta kalabilen müzik dükkanı sahipleri müşterilerinin aradığı albümleri gelip buradan buluyorlar.

 

Pepo’nun dükkanını yenileyecek maddi imkanımız şu anda yok. Zaten öncelikle satışları artırmak ve Citibank’a olan borcun biran önce kapanması için zamana karşı yarışmak gerekiyor. Bunun için internetin imkanlarını kullanmaya karar verdik ve bunu Pepo’ya rağmen yapmaya çalışıyoruz. Çünkü onun bilgisayar ve internet okur yazarlığı da yok.

 

Listeye ilişkin bazı notlar:

 

- Liste CD, Long Play ve 45’lik plaklardan oluşan 3 sayfadan oluşuyor. Tür, Sanatçı, Albüm adı, Firma, Basım yılı ve Kondisyonu gösterir bilgiler mevcut.

 

- Plakların bir bölümünün fotoğraflarını Facebook’da görebilirsiniz. (Gruplar bölümünde Müzik kategorisi altında Pepo Sıvacı sayfası)

 

- Listede sarı ya da pembe renkle işaretlenmiş satırlar ya satılmış ya da ayrıltılmış albümleri gösteriyor.

 

- Long Play listesinde fiyatlar var, CD’lerde ve 45’liklerde yok. İlgilendiğiniz albümleri belirtirseniz bunların fiyatlarını Pepo’dan öğrenip bildirebiliriz.

 

- Ağırlık Jazz ve Rock albümlerinde. Fakat dükkandaki çeşitlilik bunun çok ötesinde ve henüz girişi yapılmamış yaklaşık 14.000 albüm daha var.

 

- Aradığınız özel albümler, sanatçılar vs. varsa onları da bildirebilirsiniz. Arşivin içinde arar, bulabildiğimizce ulaştırmaya çalışırız.

 

Projenin amacına ulaşması için gerek bu listelerin gerekse Pepo Sıvacı grubunun mümkün olduğunca en geniş kanallara taşınması gerekiyor. Bu konuda yardımınızı rica ediyoruz. Vakit bulur da dükkana ziyarete giderseniz bundan hiç pişmanlık duymayacaksınız. Pepo sıkıldıkça az ötedeki Manolya pastanesine kaçıyor. Onu ya dükkanda ya da pastanede, ama mutlaka oralarda bir yerde bulabilirsiniz.

 

Şimdilik listeden ilgilendiğiniz CD ya da Plaklar varsa bana bildirmeniz de yeterli. Özel olarak aradığınız albüm ya da sanatçılar/gruplar varsa onları da bildirin. Bir şekilde dükkanda arar bulur haberdar ederiz.

 

Canan Uzuner

 

Cazkolik.com / 12 Mayıs 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.