"Horace Silver’a Saygı günleri...

"Horace Silver’a Saygı günleri...

New York’un ünlü caz kulüplerinden Iridium Club 21 Mayıs - 24 Mayıs tarihleri arasında aralarında Michael Weiss, Tom Harrell, Eric Alexander, John Webber, Willie Jones gibi isimlerin yer aldığı ekiple "A Tribute To Horace Silver" geceleri düzenliyor.

All star grubu olarak bu porje için bir araya gelen müzisyenlerin arasına 24 Mayıs’ta Randy Brecker’da ayrıca katılacak.

1950’li yılların başından itibaren hard bop’un mimarlarından olan büyük müzisyen, Portekizli daha doğrusu eskiden Portekiz’in sömürgesi olan ve yetiştirdiği şarkıcılar, müzisyenlerle ünlü olan Cape Verde’li bir balıkçının Norwalk, Connecticut doğumlu oğlu. Günümüz caz müzisyenlerine o günlerden bu yana en çok etkisi olduğu bilinen müzisyenlerden biri olan Silver sımsıkı örgülü yapıda bestelediği melodilerini araya kattığı kendi mırıltıları, funky blues ve çalarken kontrol dışı duygusal bağırmalar ile doğaçlamaya açık serbest yapıyla süsleyen olağanüstü bir piyanistti. Caz tarihine onlarca caz standardı hediye eden Silverın bestelediği ünlü parçalar arasında "Song For My Father", "Nica’s Dream" gibi çok çok tanınmış besteler vardır.

Gecenin piyanisti ve müzikal direktörü Michael Weiss yaptığı açıklamada böylesi bir gece için olabilecek en mükemmel kadroyu kurduklarını, Brecker ve Harrell’ın 1968-77 arasında Silver’ın beşlisinde zaten çalan isimler olduklarını, basçı John Webber ve davulcu Willie Jones’un Silver’ın bir dönem ritim section ekibi olarak görev yaptıklarını belirtiyor.

Cazkolik.com / 18 Mayıs 2009, Pazartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.