Cazkolik her yerde cazkoliktir!...

Cazkolik her yerde cazkoliktir!...

"Caz gibi uluslararası, sınır tanımayan bir konu olsa da insanlar dilinden hiç bir şey anlamadıkları bir siteye niye her gün artan sıklıkla gelirler ki" diye kendi kendimize sorduk, sonra kimler ki bunlar acaba diye tekrar baktık, zamanla herhalde azalır dedik, açıldığımızdan bu yana (yaklaşık 5 ay oluyor) ’koskoca dünya bu canım, elbette birilerinin yolu düşecektir şaşılacak bir şey yok dedik’ ama zaman zaman unutsak da gözucuyla kontrol etmeyi ihmal etmedik taa ki geçen gün bu insanlar dillerinden anlamadıkları bir sitede nereye bakıyorlar diye kontrol ettik ve Google Translate konforunu tahmin etmeyi atlamışız elbette, çok büyük bir çoğunluk bu yöntemle Cazkolik’i kendi dillerine çevirip okuyorlarmış meğerse. Çok güçlü bir çeviri motoru olmasa da yazılanlar hakkında size fikir verebilecek kadar faydalı bir sistem ve gelecekte ne kadar büyük bir güç olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Şimdiye kadar Cazkolik tam 47 farklı ülkeden ziyaret edilmiş, kim bu ülkeler; Ziyaret yoğunluklarına göre başta Amerika olmak üzere, Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, İtalya, Japonya, Rusya, Çin, Güney Kore, Kanada, Hollanda, Malezya, Slovakya, Romanya, Ukrayna, İsviçre, Polonya, Bulgaristan, Portekiz, Slovenya, Danimarka, Belçika, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsveç, Avusturya, Yunanistan, Umman, Finlandiya, Makedonya, İsrail, Hindistan, İran, Fas, Singapur, İrlanda, Mısır, Gürcistan, Hong Kong, Güney Afrika, Libya, Azerbaycan ve Arnavutluk.

Elbette başı Amerika çekiyor, hem de tek başına %20 gibi çok yüksek bir oranla, arkasından gelen ülkelerin tamamı %8 oranının kademeli olarak altındalar. Çözebildiğimiz kadarıyla başta Amerika olmak üzere yoğun sıklıkla gelinen ülkelerden aynı isimlerin düzenli olarak izlediğini söyleyebiliriz, tabii bu ülkelerde yaşayan Türkleri de unutmamalıyız, onlarında izlediğini biliyoruz. Özellikle Güney Kore’den şaşırtan bir ilgi var, niye doğrusu bilmiyoruz! Komşu ülkelerimizden gelen ziyaretleri bir yerde tahmin edebiliyorsunuz (sanki internet radyo dalgalarıyla çalışıyormuş da...)

Biliyorsunuz, sitemiz ejazznews ve benzeri bir kaç dünyaca ünlü büyük portalın link verdiği bir site, bu sebeple de ciddi sayıda giriş alıyoruz, bu etkeni de mutlak belirtmeliyiz. Öyle ya da böyle, saydığımız ülkelerden bugüne kadar binlerce kez ziyaret edilmişiz, bu da hoşumuza gidiyor açıkçası...

Neyse, caz her yerde cazdır, cazkolikte her yerde cazkoliktir! İşte bu durum da bunun ispatı...

Cazkolik.com / 31 Mayıs 2009, Pazar
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.