Sony Music’ten klasik yağmuru!

Sony Music’ten klasik yağmuru!

SONY MUSIC’in klasik etiketli albümleriyle ilgili bilgiler ise şöyle;

4 Haziran’da çıkan Elizabeth Watts - Schubert Lieder Sony Music etiketiyle yayınlanıyor!

Elizabeth Watts, 23 Haziran’da Konser İçin Türkiye’de!

En prestijli sahnelerde dinleyicilerin nefesini kesen, eleştirmenlerin ve müzikseverlerin adından övgüyle söz ettikleri genç soprano Elizabeth Watts’ın ilk solo albümü sizlerle!

Sanatçı uluslararası çapta ilk defa adını 2006’da aldığı Kathleen Ferrier Ödülü’yle duyurdu. Bu başarısından sonra 2007’de Cardiff Dünya Şan Yarışması’nda finallere kalarak Rosenblatt Resital Şarkı Ödülü’nün sahibi oldu. Aynı yıl Cannes’da Yılın En Başarılı Genç Sanatçı Ödülü’yle yıldızını parlatarak Kraliyet Filarmoni Vakfı tarafından Genç Sanatçı Ödülü’ne aday gösterildi.

Şimdi kariyenin ilk albümü için Schubert Lieder’in seçkilerine yer veren sanatçının bu özel albümünü konserden önce mutlaka edinin!

Süreyya Operası; 23 Haziran Salı 20.00

“The English Concert”

Harry Bicket şef ve klavsen

Elizabeth Watts soprano

 

İçerik; An den Mond, D 193 / Suleika I, D 720 (Op. 14/1) / Im Abendrot, D 799 / Sei mir gegrüßt, D 741 (Op.20/1) / Die Forelle, D 550 (Op.32) / Heimliches Lieben, D 922 / Der Sänger am Felsen, D 482 / Thekla, D 595 / An die Sonne, D 270 / Aus Diego Manzanares, D 458 / Nacht und Träume, D 827 / Frühlingsglaube, D 686 (Op. 20/2) / Die Blumensprache, D 519 / Nähe des Geliebten, D 162 (Op. 5/2) / An die Nachtigall, D 497 / Liane, D 298 / Des Madchens Klage, D 191 / Nachtviolen, D 752 / Marie, D 658 / Lambertine, D 301 / Die Männer sind méchant, D 866/3

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

4 Haziran’da çıkan Sol Gabetta - Cantabile Sony Music etiketiyle yayınlanıyor!

Viyolonselist Sonatori De La Gioiosa Marca Sol Gabetta 18 Haziran’da Konser için Türkiye’de!

Önemli vokal çalışmalarının enstrumantal aranjeleri müzik tarihinde her zaman popüler olmuştur. Ve çello ise insan sesine en yakın enstrumanlardan biri olarak görülmüştür. Örneğin 19 yüzyılda önemli çellistlerden Alfredo Piarri Verdi’nin operalarını yeniden düzenlemiştir.

Arjantinli çellist ve Echo Klasik ödüllü Sol Gabetta, bu geleneği “Cantabile” albümü ile bir devam ettiriyor. Sanatçı; Kanadalı kondüktör Charles Olivieri-Munroe yönetimindeki Prag Flarmoni Orkestrası eşiliğinde Rus, Fransız ve İspanyol bestecilerin şanson ve aryalarının yeni aranjelerinin yer aldığı albümü ile karşımızda!

Hem Rus hem de Fransız kökene sahip sanatçı Arjantin’de doğup büyüdü ve erken yaşta klasik müzikle tanıştı. Bizet’nin Carmen’indeki ünlü "Seguidilla"yı ve Rus operasının en değerli eserlerinden biri olan Peter Tchaikovsky’nin “Eugene Onegin” operasındaki Lensky’nin aryası gibi önemli eserleri çalmaya başladı. Sol Gabetta’nın çellosu ile “söylediği” şarkıların yer aldığı 13 eserin yanı sıra ve Mihaela Ursuleasa’nin piyano ile eşlik ettiği 1 bonus şarkının yer aldığı bu albümü konser öncesinde mutlaka edinin!

Aya İrini’nin muhteşem atmosferinde Purcell’den başlayıp Vivaldi’nin yapıtlarına uzanan "ustaların ve ustalıkların konuşacağı" bu konseri kaçırmayın…

 

İçerik; Je veux vivre (Roméo et Juliette) / Promptes à servir (La Périchole) / Mon cher amant, je te jure (La Périchole) / Je dis que rien ne m’épouvante (Carmen) / Près des remparts de Séville (Carmen) / Les filles de Cadix / Connais-tu le pays (Mignon) / Lensky’s Aria (Eugene Onegin) / Nur wer die Sehnsucht kennt, Op. 6/6 / Berceuse (Chants d’Auvergne) / À Chloris / Pavane, Op. 50 / L’amour est un bouquet de violettes / Largo al factotum (Il barbiere di Siviglia)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

4 Haziran’da çıkan Sol Gabetta - Dmitri Schostakovich "Cello Concerto No.2 Sonato for Cello and Piano" Sony Music etiketiyle yayınlanıyor!

Viyolonselist Sonatori De La Gioiosa Marca Sol Gabetta 16 Haziran’da Konser için Türkiye’de!

Tüm dünyanın hayran olduğu Arjantinli çellist Sol Gabetta, 16 Haziran’da ülkemizde vereceği konser öncesinde “Dmitri Shostakovich - Cello Concerto No.2 Sonara for Cello and Piano” albümü ile karşımızda!

Parmaklarının ucundaki repertuar; Antonio Vivaldi’den Robert Schumann’a, Bernd Alois Zimmermann’a uzanıyor. Sol Gabetta, 2002 yılında 21 yaşındaken Davos’daki Uluslararası Müzik Festivali’nde ödül alan sanatçıların çaldığı bir törende Shostakovich’nin Piano Trio no. 2’yi çaldı. Ardından 2004 yılında “Crédit Suisse Genç Sanatçı” ödülünü kazandı ve kariyeri için önemli bir adım atmış oldu. Ve aynı yıl Lucerna Festivali’nde, Valery Gergiev’nin yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası eşliğinde Dmitri Shostakovich’nin 2. Çello Konçertosunu çaldı.

Sanatçı, Sony Music etiketiyle yayınlanan 3. CD’sinde bu konçertonun yanı sıra Shostakovich’nin Çello Sonat op. 40’ı da çalıyor. Albümde genç sanatçıya Münih Flarmoni Orkestrası ve Marc Albrecht eşlik ediyor. Ayrıca Romanyalı piyanist Mihaela Ursuleasa da albümde adı geçen müzisyenlerden.

 

İçerik; Cello Concerto No. 2 in G major, Op. 126 / Largo / Allegretto / Allegretto / Sonata for Violoncello and Piano in D minor, Op. 40 / Allegro non / Troppo / Allegro / Largo / Allegro

Cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.