Japonya Kerem Görsev dinliyor

Japonya Kerem Görsev dinliyor

Türkiye de ve dünyada tanınan ünlü caz sanatçımız Kerem Görsev’in "Diversion" albümü geçtiğimiz şubat ayında Rec by Saatchi etiketiyle yayınlandı.

 

Son çıkarmış olduğu projenin dışında 12 albümü daha bulunan Kerem Görsev, Kanada’da bulunan Daniel Cortese Entertaiment Inc. şirketi ile anlaşma yaparak albümünü 15 ülkede yer alan 1200 radyo istasyonuna ulaştırdı.

 

Japonya, Tokyo da 1998 yılından beri  faaliyet gösteren Tower Records Tokyo, HMW., Yamano, Disc Union, Shinsci-DO adlı büyük plak şirketlerinin distiribütörlüğünü yapan ‘GATZPRODUCTION’dan  Japonya ya "Diversion" ve Kerem Görsev’in diğer projelerinin bu büyük plak şirketlerine dağıtmak istediklerin dair gelen teklif ile Rec by Saatchi ve Kerem Görsev anlaşma yaptı.

 

Yapılan anlaşma sonrasında Tokyo’ya gönderimi yapılan "Orange Juice", "Meeting Point" ve "Diversion" albümleri  büyük ilgi gördü.

 

Japon müzik sektöründe ilk kez bir Türk caz sanatçısının yayınlamış olduğu projelerle ilgilenilmesi öncelikle Kerem Görsev ve plak şirketi Rec by Saatchi’yi sevindirirken, Japonya-Türkiye arasında böyle bir işbirliğine adım atılmış olmasından dolayı gururlandırdı.

 

Cazkolik.com / 05 Haziran 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.