POP müziğin kralı Michael Jackson öldü

POP müziğin kralı Michael Jackson öldü

Michael Jackson’ın bağlı olduğu SONY MUSIC Türkiye’den gelen basın açıklamasını aynen sizlere aktarıyoruz;

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

MICHAEL JACKSON’I KAYBETTİK
POP MÜZİĞİN KRALINI SONSUZLUKTAKİ YOLCULUĞUNA
UĞURLUYORUZ…
EFSANE, MÜZİĞİYLE HEP BİZİMLE OLACAK!
SONY MUSIC AiLESİ
Sony’den Michael Jackson’ı Kaybetmemiz Üzerine.

 

6 Haziran, 2009 – Tüm zamanların en büyük yıldızlarından ve esin kaynaklarından biri olan Michael Jackson, popüler müzik ve popüler kültür üzerinde silinmeyecek bir iz bırakarak aramızdan ayrıldı. Michael Jackson’ın kaybı üzerine Sony Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sir. Howard Stringer’dan gelen açıklama şöyle oldu. “Michael Jackson, çağımız için inanılmaz bir müzik adamıydı ve zamanının yaratıcılığını ve tutkusunu yansıtan bir dahiydi. Onun sanatçı kişiliği ve çekiciliği müzik dünyasını sonsuza dek değiştirdi. Onun özgünlüğü, yaratıcılığı ve yaptığı inanılmaz işleri; hepimizde derin izler bıraktı. Tüm Sony Music ailesi olarak, dünyanın her yerinden onu seven milyonlarca hayranlarına ve ailesine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz...”

 

Sony Music Entertainment CEO’su Rolf Schmidt-Holtz, ise şunları ekliyor: “Michael Jackson’ın emsalsiz sanatçı kişiliği ve müziği, dünyanın dört bir yanına mutluluk getirdi. Bizler bugün onun milyonlarca hayranı ile birlikte başsağlığı acısını paylaşıyoruz ve de ailesine ve sevenlerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Sony Music ailesi olarak müzik tarihinin en yetenkli süper starlarından biriyle birlikte çalışmış olmak bizim için gerçek bir ayrıcalıktı. Onu çok özleyeceğiz...”

 

Sony/ATV Music Publishing Yönetim Kurulu Başkanı CEO’su Martin Bandier’ın açıklaması ise şu şekilde: “Michael, dünyaya eşi benzeri bir kez daha gelmeyecek muazzam bir yetenekti. O; inanılmaz bir müzisyen, ileri görüşlü işadamı, eşsiz bir sahne sanatçısı ve gerçek bir ikondu. Bizler için yani Sony/ATV Music Publishing’deki herkes için o; ulaştığımız başarılardan gurur duyan, güvenilir ve tutkulu bir partnerdi. Onu çok özleyeceğiz. Çocuklarına ve tüm ailesine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

 

Jackson’ın 5 solo albümü – “Off the Wall”, “Thriller”, “Bad”, “Dangerous” ve “HIStory”, bir Sony Music label’ı olan Epic Records ile yayınlandı ve tüm zamanların en çok satılan albümlerinden oldu. Jackson’ın olağanüstü kariyeri boyunca; tüm dünya çapında 750 milyon’a yakın albümü satıldı, 1 numaraya yerleşen 13 single’ı yayınlandı ve efsane Rock and Roll Hall of Fame’de 2 kez yer alan nadir sanatçılardan biri oldu. “Guinness Dünya Rekorlar Kitabı” ise Jackson’ı “Tüm Zamanların En Başarılı Şovman”i olarak ifade ederken, “Thriller” albümünü ise “Tüm Zamanların En Çok Satılan Albümü” ilan etti. Jackson, 13 Grammy Ödülü’nün yanı sıra “Amerikan Müzik Ödülleri”nde “Asrın Sanatçısı” ödülünün sahibi oldu.

 

Michael Jackson, müzik dünyasına 11 yaşındayken kardeşleriyle birlikte Jackson 5 ile adım atmıştı. 1980’li ylların başlarında “Billie Jean”, “Beat It” ve efsanevi “Thriller” videoları ile müzik dünyasında çığır açarak, müzik videoları için yeni bir sanat formu tanımlaması getirdi. Jackson’ın müziği, kendine has stili ve dans hareketleri; nesillerce pop, soul, RB ve hip-hop sanatçılarına ilham kaynağı oldu.

 

Sony Music Entertainment

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Cazkolik.com / 26 Haziran 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.