Michael Jackson cazla mıi ilgileniyordu?

Michael Jackson cazla mıi ilgileniyordu?

Michael Jackson’ın ani ve üzücü ölümünün ardından bilinen tek şey onun eğer ölmeseydi kısa bir süre sonra Londra’da ki ünlü O2 Arena’da 50 konserlik bir seriye başlayacağı ve bu konserlerin kendisinin adeta yeniden doğmasını sağlayacağı idi. Bu bilinenin yanısıra bilinmeyen şey ise, geniş spekülasyonlara açık olarak son bir kaç yıl boyunca neler yapmış olduğu, ne çeşit kayıtlara girdiği, elinde müzikal anlamda neler olduğudur.

 

Dünyaca ünlü Billboard dergisi ise billboard.biz isimli sitesinde bu konuda iddialı bir haber yayınladı. Sitede Mariel Concepcion imzasıyla yayınlanan habere göre ünlü müzisyen ölmeden önce iki farklı albüm üzerinde çalışıyordu. Bu albümlerin biri kendisini bir kral yapan pop müzik üzerine bir çalışmayken, sürpriz olan ise diğeri, derginin haberine göre diğer albümde Michael Jackson klasik enstrümantal ve cazımsı formlar içeren bir müziğin peşindeydi. Ünlü müzisyenin bu çabasının arkasında yatan nedenler ise yine 80’lerde ki parlak ve zaferlerle dolu günlerine dönmeyi ve içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan kurtulmayı istemesiydi.

 

Londra konserleri için bilet satışlarının kendisini harekete geçirdiğini söyleyen söz yazarları Claude Kelly ve Akon’la aynı zamanda çıkarmayı düşündüğü yeni pop albümü içinde birlikte çalışıyorlardı. Akon; “Bir gün bana şöyle dedi, benim hayranlarım hala orda bir yerlerdeler, onların beni sevdiğini biliyorum. Çocukları her zaman kendisinin öncelikleri arasında ilk sıradaydı, bu gösteriyi aynı zamanda kendi çocukları için de yapmayı istiyordu” diye anlatır. Geçtiğimiz yıl Jackson için  “Hold My Hand” isimli bir şarkı da yazan Akon, “kendisine olan inancını hiç bir zaman yitirmemişti” diyor.

 

Besteci David Michael Frank ise yeni bir bilgi aktarıyor haberde, 1989 yılında 20. yüzyıl Amerikan müziğinin ünlü isimlerinden Sammy Davis Jr. için birlikte çalıştıklarından bahseden besteci, iki ay önce ünlü şarkıcının asistanından ilginç bir çağrı aldığını ve Michael’ın kendisiyle yine işbirliği yapmak istediğini ilettiğini belirtiyor. Jackson’ın  ünlü besteciyi Los Angeles’ın Holmy Hills’de ki evine davet ettiğini, klasik enstrümental bir müzik üzerinde çalıştığını ve gerekli düzenlemeler yapmak için kendisine yardım etmesini istediğini ekler.

 

“Elinde 2 demo kayıt vardı, tamamlanmamış ama yarıya yakını bitmiş iki parçaydı...” diyen Frank bu müziklere göz gezdirdiğinde Jackson’ın müzikal bilgisine şaşırdığını ve hoşuna gittiğini söyler. “Daha bu parçaların hiçbirini kaydetmemişti, ham halde olan bestelerdi ve zannederim tek kopyaydılar... Bundan bir kaç hafta önce ise düzenlemelerde ne kadar ilerlediğini göstermek için beni yine çağırdı, gösterdiği ilerlemeden etkilenmiştim, bunu anladı ve gülümsedi, bana enstrümental müzik albümünden bahsetmeyi sürdürdü, kaydetmeyi istediği yeni müziklerden de bahsetti, caz formları da içeren bir şeylerden sözediyordu sürekli... Kendi sanatsal ve müzikal becerisinin ne kadar derin olduğunun tüm dünyaya göstermeyi istiyordu...”

 

O sıralarda kendisine yakın olanların hepsi aslında sağlığından dolayı endişelenselerde sesinin gayet iyi durumda olduğunu biliyorlardı ama bedeni sağlıksız ve zayıftı, sahne için gerekli ormdan uzak olup olduğundan korkuyorlardı.

 

Ünlü “Bad” turnesinin müzikal yöneticisi olan, Jackson’la albümlerinde keyboardist olarak çalışan Greg Phillinganes son günlerinde iyi göründüğünden bahseder. Gayet iyi bir sesi vardı, söylerken zorlandığı şarkısı yoktu, en son Mart ayında konuştuklarını söyleyen Greg koreografi hakkında düşünceleri vard, bu turne için çok heyecanlanıyordu, heyecanlıydı, yeniden doğuş için bir fırsat olduğunun farkındaydı diyor.

 

Yukarda adı geçen söz yazarı Akon ise kendisiyle en son konuştuğunda bana kendime dikkat edip etmediğimi sordu hep, iyi beslenmem gerektiğini, içtiklerime dikkat etmemi, iyi ve sağlıklı sular içmemi söyleyip durdu.

 

Greg Phillinganes, Jackson ile ilgili son sözlerini şöyle tamamlar; “Jackson mükemmelliyetçi ve hata yapmayı sevmeyen biriydi, şöhretini daha da yukarıya taşıyacağına inandığı bu son turne için haa yapmak istemiyordu, muhteşem bir geri dönüş planlamıştı, Elvis’ten daha büyük olmayı istiyordu, yaptığının en iyisini yapmaya kesinlikle kararlıydı...”

 

Cazkolik.com / 4 Temmuz 2009, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.