Latin cazın geleceğine dair yeni öneriler!

Latin cazın geleceğine dair yeni öneriler!

Latin Jazz Corner isimli internet sitesinin haberine göre caz müziği yeni nesil tarafından nasıl eski ilgiyle karşılanmıyorsa aynı akıbeti aslında latin cazda yaşıyor ve bu durum içinde bir şeyler yapılmalı.

Ted Giaoa genç insanların aslında bizim sandığımızdan çok daha zeki, açık ve ilgili olduklarını söylüyor. Latin cazı yeniden dinlemek ve sevmek için gerekli tüm potansiyele sahip olduklarını ama biraz da medyanın ilgisizliği yüzünden bu müzikle genç insanların buluşması gerçekleşememekte. Eğer çevresinde bu müziğe daha sık rastlar, duyar, dinlerse gerekli ilgiyi mutlaka göstereceğini ısrarla belirtiyor.

"Genç insanların bu müzikte tutkuyu ve sevgiyi bilmeye ihtiyacı var. "Ran Kan Kan" veya "Tin Tin Deo"nun elektronik remixlerine, hip hop versiyonlarına ihtiyacı yok, genç insanların bu müziği bu şekilde tanımaması lazım, gerçek duygusunu duymayı ve yaşamayı öğrenirlerse hayat boyu saygı duyacakları bir müziğe sahip olurlar" diyen Giaoa kendi önerilerini ise şöyle sıralıyor;

- Latin cazla dolu vide oyunları çıkarılsın.

- Cep telefonlarında latin caz melodileri, zil sesleri kullanılsın.

- Sosyal ilişkileri sık ve başarılı kullanan latin caz müzisyenleri iletişimde daha sık kullanılmalı!

- Müziğin tanıtımında genç insanları ve başarılarını kullan!

Bu ve benzeri maddelerle kendi önerilerini sıralayan yazar aslına bakılırsa doğru bir bileşimin kapısını aralamış gibi görünüyor. Günümüz dünyasını takip eden herkes biliyordur ki genç insanlarla ilgi görmediği düşünülen bu çeşit müzikler arasında sanki bir iletişimsizlik duvarı var, bu iletişim kapısı bir şekilde açılırsa genç neslin bu müziklerle daha sık karşılaşması ve sevmesi sağlanacaktır eminiz.

Cazkolik.com / 13 Temmuz 2009, Pazartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.