Miles ve Evans hâlâ birlikteler

Miles ve Evans hâlâ birlikteler

Caz tarihinin gördüğü en üretken ve yaratıcı ikililerinden Miles Davis ve Gil Evans işbirliği cazın seyrini tümden değiştirmiş işlere vesile olmuştur. O işlerin bir kısmı bu konserde de çalınacak zaten. "Porgy and Bess", "Sketches of Spain", "Miles Ahead" hem caz tarihini sonsuza dek değiştirmiş çalışmalardır hem de bu konserde yeniden seslendirilecekler.

 

Konseri all star grup seslendirecek, peki kimler bunlar; öncelikle belirtmemiz gereken ilk 2 isim Gil Evans’ın orijinal grubunun da üyeleri olan davulcu Jimmy Cobb (ki kendisi bu yıl 80 yaşına bastı) ve hemen ardından tubacı Howard Johnnson’ı başta söyleyelim, solist olarak trompetlerde günümüz trompetinin 2 büyük ustası Nicholas Payton ve Terence Blanchard, ayrıca Cobb haricinde davulda yine büyük bir isim Peter Erskine ve basta ise gruba son katılan isim, yeni albümüyle kendinden şu sıralar daha çok sözettiren ve günümüz basının en önemli isimlerinden Christian McBride’da all starın basçısı olarak sahne alacaklar.

 

Orada olup da bu konseri kaçırana biz artık ne diyelim!

 

Konsere gitmek isteyen şanslılara da şöyle bir iyilik de bulunalım; www.hollywoodbowl.com/tickets/performance_detail.cfm?id=3940 adresine giderlerse biletlerini de hemen alabilirler. Gidecek şanslılara şimdiden iyi konserler.

 

Bu konserin haberini araştırırken Gündem kısmımızda röportajını yayımladığımız Herbie Hancock ve Lang Lang’in konserlerinin de burada yani Hollywood Bowl’da olduğunu da farkettik, bu konseride duyurmuş olalım. 7 Ağustos Cuma ve 8 Ağustos Cumartesi 2009 tarihlerinde 2 konser olarak Hancock ve Lang Lang’i izlemek de mümkün.

 

Cazkolik.com / 22 Temmuz 2009, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.