"Oğuz Durukan’ın Ardından..."

"Oğuz Durukan’ın Ardından..."

bir haberle okurlarımıza kendisini dostlarının gözünden biraz olsun tanıtmak, hatırlatmak amacıyla haber derlemek istedik ve kendisiyle uzun yıllar çalışmış, aynı sahneleri, aynı ortamları paylaşmış dostlarını arayıp sorduk. Zaten pek çok kimse için bilinmeyen bir şey değil ama dünyanın en iyi insanlarından biri ile ilgili sorduğumuz herkes bulabildiği en iyi, en güzel kelimeleri seçerek Oğuz Durukan’ı anlattı. Burada çok daha fazla insan olabilirdi, olmaması tümüyle bizim kendilerine ulaşamamızdan kaynaklanmaktadır. Konuştuğumuz dostları ise bulabildikleri en güzel kelime ve cümlelerle bizlere kısa kısa da olsa anlattılar.


ASIM EKREN

“Sevgili ‘Çarli’, biz kendi aramızda ona öyle derdik, Çarli diye seslenirdik, muhteşem bir insandı, inanılmaz biriydi, bu kadar yıllık hayatımda onun kadar iyi birisine rastlamadım, buna inanın... Bahsettiğim yıllar 1970’lerin başları, birlikte çalardık, Oğuz, Ben, Uğur (Dikmen), Çetin (Yorulmaz), Koray (Oktay)... Devamlı birlikteydik ve muhteşem eğlenirdik. Dervişan, Haramiler... İstanbul’un değişik yerleri, Kalamış, hep çaldığımız ve birlikte olduğumuz yıllardı. Sonra hayat bize farklı yönler gösterdi, belki eskisi kadar görüşmüyorduk ama hala birbirimizi çok seviyorduk. Oğuz benim için yeri doldurulmaz biriydi, çok üzgünüm.”


ZUHAL FOCAN

Oğuz Durukan bizim ufacık caz dünyamızın en güzel insanlarından biriydi. Önder Focan ile çalışmaları ve onların komik hikayeleri hep konuşulurdu, hem iyi müzisyen hem de çok iyi bir insandı. Kaybından dolayı çok üzgünüz.”


KEREM GÖRSEV

Oğuz Durukan ile 30 yıllık dostluğumuzva. Türkiye’nin insani duyguları en yüksek olan insanlarındandır ve benim küçüklüğümden beri akıl hocamdır. Yıllardır sabahlara kadar onun masallarıyla eğlendik, güldük ama hep müzikti ana basliğimiz. Nur içinde yat sevgili dostum...”


AYŞE GENCER

“Şimdi söyleyeceklerimi çok az insan için söylerim, tanıyanlar bilir beni ama benim hayatımda tanıdığım kişisel özellikleri, insani yanı, dostluğu, bu kadar mükemmel, bu kadar üstün birini tanımadım, bunu gerçek olarak söylüyorum. Çok özel biriydi ve kaybından dolayı gerçekten çok üzgünüm...”


DENİZ DÜNDAR

Cazkolik Notu: Deniz Dündar’ı aradığımızda kendisi yoldaydı, fazla uzun boylu konuşamadık ama bize aktardıkları çok kısaca şöyle:

“Çok uzun yıllardır arkadaşız, birlikte çok uzun bir dostluğu paylaştık, bu açıdan çok yakınım olan birini kaybettim, üzüntüm kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük...”

Cazkolik.com / 3 Ağustos 2009, Pazartesi
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Özlem Calisal
    29 Ekim 2011 Cumartesi 06:56

    Canim Oguzum benim icin de dünyada esi bulunmayan bir insandin, senden bahsettigimde sadece kanatlari eksik derdim. Oguzu Swiss de tanidim ve sevdim o zamanlar Kerem ve Lary ile calisiyorlardi, Hamburga döndüm ve baglanti koptu. Seni arasamda bulamadim geldigimde, yeni ögrendim vefaatini, cok üzüldümn. Seni tanimis olmak cok güzel, Nur icinde yat... Özlem

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.