Cazda "Başka Yollar"da var...

Cazda "Başka Yollar"da var...

Ne mutlu bize ki yeni bir caz radyo programının duyurusunu yapıyoruz. TRT Radyo 3’te yeni bir caz programı yayınlanmaya başladı. Ziya Celayiroğlu’nun hazırlayıp sunduğu program her Perşembe 19:10’da "Başka Yollar" adıyla yayınlanıyor.

Ziya Celayiroğlu "Başka Yollar" isimli programının cazın son 20-30 yılının çağdaş örneklerinden oluştuğunu belirterek; "Ağırlıklı olarak seksenlerden günümüze, cazın nitelikli örneklerini yer vermeye çalışıyorum. Alt tür olarak "Post-Bop", "Hard-Bop" gibi daha az çalınan bir alana girmek niyetindeyim. Zaman zaman günümüz örneklerini aşmış olan kimi altmışlar ya da yetmişler cazına da yer vermeyi istiyorum (Eric Dolphy, Ornette Coleman, Cecil Taylor, Charles Mingus gibilerinin o dönem müzikleri günümüzde de "modern" kanımca)."

Canlı yayın olmadığı için konuklu program yapmadığını belirten Ziya Celayiroğlu 20 Ağustos, Perşembe günkü programında saksafonist Wessell Anderson’ın "Warmdaddy in the Garden of Swing" isimli albümüne yer verecek. Bir sonraki hafta, 27 Ağustos Perşembe günkü programında da Wayne Shorter’ın "Alegria" isimli albümünden çalacak.

"Başka Yollar"ın Eylül ayı program içeriği ise şöyle;

- 03 eylül Persembe - "Pilgrimage" - Michael Brecker

- 10 eylül persembe - "Pilgrimage" - Michael Brecker (ikinci bölüm)

- 17 eylül persembe - "Time is of the Essence" - Michael Brecker

- 24 eylül persembe - "Nearness of You: The Ballad Book" - Michael Brecker

Ziya Bey’e TRT-3’de ki yeni programında cazla dolu uzun yıllar diliyor ve biz cazseverlerin kendisini can kulağıyla dinleyeceğini iletiyoruz.

Cazkolik.com / 14 Ağstos 2009, Cuma
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.