Cazın devleri Monterey’de!

Cazın devleri Monterey’de!

1957 yılında kurucusu Jimmy Lyon ve Ralph Gleason tarafından başlatılan festivaller arasında özel bir yeri olan Monterey Jazz Festivali bu yıl 52. yaşını 18-20 Eylül Cuma akşamından başlayıp hafta sonu boyunca ve Pazar gecesi konserleriyle son bulacak.

Kurulduğu ilk yıldan bu yana kimler çalmadı ki! Sadece ilk yıl katılanları belirtmek yeter; Dizzy Gillespie, Louis Armstrong, John Lewis, Shelly Manne, Gerry Mulligan, Art Farmer, Ernestine Anderson, Harry James, Max Roach ve Billie Holiday gibi cazın tüm zamanların en büyük müzisyenleri ilk yıl festivalin konukları olmuşlar.

Peki, aradan geçen 52 yıldan sonra bu yıl kimler katılacak?

18 Eylül Cuma gecesi 20.30’da kurucusu Jimmy Lyons’ın adına taşıyan Arena’da Esperanza Spalding konseriyle başlayacak olan festivalde açılış gecesi Monterey Jazz Festival all-stars konseptinde Kenny Barron, Regina Carter, Kurt Elling ve Russell Malone sahne alacaklar. Aynı gecenin son konseri ise 23.00’de sahne alacak olan Conrad Herwig’s Latin All-Star Band var bu kez ve gruba özel konuk olarak Randy Brecker ve Joe Lovano "Kind of Blue" ve "Giant Steps"i kutlayacaklar.

19 Eylül Cumartesi günü konserler öğlen saat 13.00’de John Scofield and the Pietty Street Band ile başlayacak Pete Seeger, Susan Tedeschi, Martin Headman & Charles Brown Tribute Band, Ruthie Foster, New Orleans All-Stars with Cyrille Neville & Henry Butler, Hank Jones & Joe Lovano Quartet, Dee Dee Bridgewater, Wynton Marsalis, Raul Midon, Wayne Wallace, Peter Erskine & Alan Pasqua konserleri tüm gün ve gece boyunca sürecek.

20 Eylül Pazar kapanış günü ise 12.30’da başlayacak olan konserler serisinde Wynton Marsalis, George Duke, Scotty Barnhart, Alfredo Rodriguez, Jason Moran, Dave Brubeck, Corea & Clarke, White, Joe Lovano Us Five, Vijay Iyer konserleriyle 52. Monterey Jazz Festivali bu yıl ki maratonunu tamamlamış olacak.

Cazkolik.com / 21 Ağustos 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.