Filmlerde Miles Davis anları

Filmlerde Miles Davis anları

Miles Davis’in "Kind of Blue"su tüm zamanların en çok satan caz albümlerinin başında gelir. Bu yıl da ilk yayınlanışının 50. yılı kutlanıyor.

 

Bu kadar önemli bir albümün sinema ve televizyon dünyasında etki yaratmaması beklenemezdi, elbette ki pek çok oyuncunun, yönetmenin, sinemacıların özellikle ne kadar Miles’a ve bu albüme tutkun olduğunu biliyoruz. Başta gelen isim de kuşkusuz Clint Eastwood. Eastwood’un caza olan tutkusu iyi biliniyor, hatta yönettiği ünlü "Bird" filmiyle ödüller aldı, son yıllarda çektiği tüm filmlerde cazı kullanmasıyla da tanınıyor.

 

Clint başta gelen isim, peki başka kimler ve bunlar nasıl sahneler diyorsanız aşağıdaki linke tıklayın o anları kendiniz seyredin, o filmleri yeniden hatırlayın, gerçekten keyifli oluyor. (Bu filmlerin içinde kötü olanları yok mu, elbette var, bu haberi derleyen site zaten haberi "Kind of Blue"nun en iyi ve en berbat anları diyerek başlık atmış, biz öyle aktarmadık, hepsini kendiniz görün istiyoruz.)

 

(Haber resminde gördüğünüz sahne Julia Roberts ve Richard Gere’in birlikte oynadıkları 1999 yılı filmi "Runaway Bride"dan alınma bir klip. Haberi yapan slate.com var olan filmler içinde en kötü Miles Davis "Kind of Blue" sahnesinin bu filmde olduğunu söylüyor. Şöyle ki; "Gazeteci olan Ike Graham (Richard Gere) tam 3 kez evlilik yemini sırasında eşlerini terk eden Maggie Carpenter (Julia Roberts)ın haberini yapıp doğruları öğrenmek istemektedir. Magie’de kendisinin aslında öyle biri olmadığını anlatmaya çalışır. Gazetecinin bir Miles Davis hayranı olduğunu öğrenen Maggie ona "Kind of Blue"nun bir kopyasını hediye eder. Graham’da (Gere) şaşırır ve "ooo, bu çok nadir bir albümdür" der. Sahnenin sonuna geldiğimizde görürüz ki aslında verdiği Columbia’nın tekrar basım bir kopyasıdır. Oysa gerçek o ki her ikisi de doğru değildir. Ne verdiği orijinal kopyadır ne de orijinali bu anlamda değerli bir albümdür zira ’59 yılında basılan orijinal kopya esasen yanlış hızda hatalı olarak basılmış bir albümdür.)

 

Cazkolik.com / 21 Ağustos 2009, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.