Cazkolik’te Ağustos serinliği...

Cazkolik’te Ağustos serinliği...

Cazkolik olarak yayın hayatına başlayalı henüz 8 ay doldu. Bu çok kısa zamanı çok memnun edici ilerlemeyle geçirdik, ülkemizde yaşayan onbinlerce cazseverin henüz bir kısmıyla tanışabilme fırsatımız oldu. Bu arada lafı gelmişken site olarak gözlemlerimize ve muhtelif kaynaklardan oluşturduğumuz verilerden vardığımız tahmini kanaatimize göre bizce ülkemizde caz müziği ile aktif olarak ilgilenen 60-100 binin civarında müziksever var. Fakat bu tahmini yaparken yılda 1 kez dahi olsa caz ile ilgilenen müzikseverden hergün merakla takip edenine kadar geniş bir yelpaze içinde hareket ettik.

Kimileriniz az bulabilir, kiminiz çok, elbette herkesin kendi gözlemleri vardır, biz de kendi gözlemlerimize dayanarak söylüyoruz tahminimizi!

İşte size gerçek bir veri; Cazkolik olarak açıldığımız Ocak başından bu yana sitemizi ziyaret eden tekil kişi sayısı 42 bin rakamının üzerinde!!! Ve biz inanıyoruz ki henüz daha ükemizdeki cazseverlerin yarısına dahi ulaşamadık!

Gelelim Ağustos ayına; Yaz aylarının başında yakaladığımız yükseliş dinamiğine her ay katlayarak devam ediyoruz. Temmuz ayında 9 binin üzerindeki ziyaretçi sayımız Ağustos ayında 12 binin üzerine çıktı. Unutmayın ki bu rakamlar (araştırdığımız için belirtiyoruz) Avrupa’nın pek çok caz ile ilgili internet sitesinden daha yüksek bir rakam.

Kısaca diğer rakamları da verelim; Ağustos ayında tüm ziyaretçilerimizin ürettiği toplam ziyaret sayısı 25 binin üzerinde, bu sayıda cazsever toplam 133 bin civarında sayfa okumuş, gezinmiş, dinlemiş... ve 1 ayda 1.084.000 tıklama (hit) sayısıyla yeni bir üst rakam elde etmişiz.

Ağustos ayında 44 ülkeden binlerce kez ziyaret edilmişiz, bu ülkelerin içinde en yüksek sayıyı elbette Amerika oluşturuyor. Buralarda oturan ve sitemizi takip eden Türk cazseverlere özellikle teşekkür borçluyuz ama onların sayısını çok çok aşan farklı milliyetten okurlarımız oluşmaya başladı. Bu nedenle siteyi otomatik olarak farklı dillere çeviren bir Google motorunu siteye yerleştireceğiz. Amerikayı Fransa, Kanada, Almanya, Suudi Arabistan, İspanya, Rusya, Çin, Avusturya, İngiltere, Güney Kore, İtalya, Fas... gibi ülkeler takip ediyorlar.

Bu haber için son bir not; Radyo Cazkolik ilk açıldığı günden bu yana inanılmaz ilgi gördü sevgili okurlarımızdan. Bu konuda ki rekorda sevgili Volkan Hürsever’e ait şimdilik... Volkan’ın geçen hafta yayınlanan programı 3 binin üzerinde dinlenme sayısıyla bizlere büyük umut verdi. (Eski programalarımızı arşive girerek dinleyebilirsiniz, dinlemek istediğiniz eski program için normal radyoya girerek playerın ’next track’ tuşuna istediğiniz programa geçene kadar tıklayın, bu programlar hiç bir zaman yayından kalkmıyorlar bunu da ekleyelim)

Tüm Cazkoliklere, cazseverlere sonsuz teşekkürlerimizle...

Cazkolik.com / 4 Eylül 2009, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.