Ömür Göksel Radyo Cazkolik’te!

Ömür Göksel Radyo Cazkolik’te!

60’lı yıllardan bu yana Türk pop müziğinin en güçlü seslerinden biri oldu Ömür Göksel, olağanüstü sesi, güçlü vokali, kuşaklar boyu müzikseverleri onlarca yıl etkileyen şarkılarıyla Türk pop tarihinin akla ilk gelen isimlerinden oldu hep.

Bir yandan da sevgili Ömür Abi’nin söylediği güçlü pop şarkılarının yanında onun caz müziğine, Amerikan klasiklerine, Frank Sinatra’ya, latin müziğine olan tutkusunu, sevgisini, isteğini bilirdik. Yurt dışında yaşadığı uzun yıllar boyunca çalıştığı her yerde hayatını bu şarkılarla yaşadı. Bu şarkılarla oralarda pek çok yeni hayranlar edindi.

Sevgili Ömür Abi son yıllarda artık 60’lardan, 70’lerden bu yana söylediği, ismini marka haline getiren pop şarkıların yanında belki de en az onlar kadar Amerikan klasiklerini, tanınmış caz şarkılarını, tüm dünyanın ezbere bildiği parçaları ve pek çok latin parçasını da reertuvarına katmış durumda. Hatta artık ağırlıklı olarak bu tarza yöneldiğini bile söylemek mümkün. Son yıllarda çıkardığı "A Touch of ..." isimli seriden "A Touch of Quality", "A Touch of Latin", "A Touch of Love" ve "Music for Lovers" gibi albümlerle hem satışta pop albümlerini aratmayan hatta yer yer geçen grafikler yakaladı hem de bu albümlerdeki benzersiz yorumuyla müzikseverlere kendine yeniden hayran bıraktı.

Ömür Göksel bu hafta boyunca Radyo Cazkolik’te Tunçel Gülsoy’un konuğu. Bu program için Marşandiz Stüdyosu’nda iki hafta önce yaklaşık 2 saat süren harika bir kayıt yaptık. Öncelikle Cazkolik olarak sevgili Ömür Göksel’e programımıza katılmasından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Program boyunca yukarda ismi geçen albümlerinden söylediği parçaları; "My Way", "New York, New York", "Wat’s is this thing called love", "Something Stupid", "Dance me to the end of love", "Fly me to the moon", "I wish you love", "Abrazahme" gibi tüm dünyanın gözbebeği şarkıları Ömür Göksel’in olağanüstü yorumlarıyla dinleyeceksiniz ve bir kez daha seveceksiniz.

Tüm müzikseverleri Ömür Göksel’in programını dinlemeye davet ediyoruz.

Ömür Göksel’in internet sitesi: www.omurgoksel.com.tr

(Resimlerin büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayın)

Cazkolik.com / 13 Eylül 2009, Pazar


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.