Süreyya Operası sezonu açıyor...

Süreyya Operası sezonu açıyor...

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası üçüncü sezonunu, ülkemizi konserleriyle dünyanın birçok yerinde temsil eden, Ufuk & Bahar Dördüncü piyano ikilisi tarafından gerçekleştirilecek resital ile açıyor.

Türkiye’nin kültür elçilerinden Ufuk & Bahar Dördüncü, dünyaca tanınan müzik eleştirmenlerince de büyük beğeni ile karşılanıyor. Büyük Fransız Piyanist F. R. Duchable, Ufuk & Bahar Dördüncü hakkında "Eksiksiz bir teknikle donatılmış, gayretli çalışan, bize canlı ve hayal gücü dolu yorumlar sunan iki piyanisttir." diyor.

Dördüncü’lerin konser programı Schubert’in 4 el “Fantasie”si, Dvorak’ın “Slav Dansları” ve Brahms’ın “Macar Dansları”ndan oluşuyor. Yurt dışında yaşayan ikili, bu özel açılış konseri için Türkiye’ye geliyor.

Ekim ayında, Prokofiev’in "Külkedisi süiti" ve Shostakovich’in Op.6 numaralı süitini içeren "Two pianists in Soviet Rules" isimli HatHut’tan çıkacak albümleri Harmonia Mundi tarafından dağıtılacak. Rec by Saatchi Classic Label’ından çıkacak 4 el müziklerini içeren bir diğer albüm kaydına da Miam stüdyosunda Ekim ayında başlayacaklar.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 2009-2010 sezonunda da İstanbul Devlet Opera ve Balesi temsilleri ile beraber yurtdışında ve ülkemizde bizleri  temsil eden bir çok Türk virtüözün resitalleri, konferanslar ve fuaye konserleri ile sanatseverlere kaliteli ve dolu dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.

28 Eylül 2009 pazartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek olan açılış konserinin biletleri Süreyya Operası gişesinden veya www.sureyyaoperasi.org adresinden online olarak satın alınabilir.

Cazkolik.com / 23 Eylül 2009, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.