John Coltrane "De Luxe"...

John Coltrane "De Luxe"...

Prestige Records’ta Coltrane’in çok albümü var! 1950’li yılların ortalarından itibaren yayınlanmış, her biri caz tarihinin mihenk taşı olan albümler.

 

Prestige bu albümleri ’de Luxe’ kategorisinde yıllardır box setler halinde yayımlamayı sürdürüyor. İlk bakışta açık bir ticari oyun gibi görünüp kızsak da (ve hakikaten öyle olsalar da) yapılan işlerin kalitesine, arşivlik yanına ve içeriğine bakıp beğenmemezlik de edemiyor insan.

 

6 Ekimde raflara çıkacak olan (tabii Amerikada) yeni set 5 albümden ibaret. Daha önce 2006 Eylülünde "Fearless Leader"ı 80. yaşgünü nedeniyle yayınlayan firma, ertesi sene "Interplay"i yayınladı, bu setin içeriğinde de erken dönem ortak kayıtları vardı ünlü müzisyenin. Şimdi ise "Side Steps" adı altında büyük ustanın Sonny Rollins, Gene Ammons, Red Garland ve Tadd Dameron gibi başka ustaların yanında ’yancı’ olarak kaydedilen albümleri toplanmış.

 

Koleksiyonda toplam 43 parça var. 1956 ile 58 arasında kaydedilmiş albümler bunlar. Box setin özellikleri ise göz kamaştırıyor hakikaten;

 

- Original kayıtlardan 24 bit remaster edilmiş kayıtlar,
- 72 sayfalık bol resimli özel bir kitap da içinde,
- Tarihçi Ashley Khan’ın özel notları da yanında,
- Prestige’in o dönem başkanı olan Bob Weinstock ile yapılmış bir röportajın metni ve
- Albümlerin orijinallerinin içlerinde yer alan orijinal kapak görselleri ile vaktiyle içlerinde yeralan tüm bilgiler de ekli vaziyette bu arşivlik paketi alanlara takdim ediliyor. Kesinlikle arşivlik bir çalışma.

 

Cazkolik.com / 27 Eylül 2009, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.