Monk enstitüsü bas yarışması!

Monk enstitüsü bas yarışması!

Thelonious Monk enstitüsünün organize ettiği bas yarışmasının bu yıl 22.si düzenleniyor. Kazanan isim kazanacağı onurun yanında ayrıca 100 bin dolarlık bir ödüle de sahip olacak.

Bu yarışma ve ödülün yanısıra törenin en gözalıcı kısmı ise son gün yani 11 Ekim Pazar günü yaşanacak ve bu büyük bir konserle taçlanacak. Yarışmanın gala konseri Blue Note Records’un 70. yıl gala konseriyle birleşiyor ve ortaya inanılması güç ama son yılların en parlak müzisyenlerinin katılımıyla muhteşem bir konser çıkacağa benziyor.

Kennedy Center, Eisenhower salonunda gerçekleşecek olan konsere Herbie Hancock, Diane reeves, Wayne Shorter, Bobby McFerrin, Kurt Elling, Ron Carter, Dee dee Bridgewater, Terence Blanchard, McCoy Tyner, Terri Lyn Carrington, Earl Klugh, John Scofield, Joe Lovano, Jimmy Heath, Nicholas Payton ve başka bir çok müzisyen daha katılacak.

Konserde ayrıca başkan Obama ve eşinin de yer alacağı söyleniyor. Ayrıca Madeleine Albright, Herb ve Lani Albert, Quincy Jones gibi önemli şahsiyetlerinde katılacağı belirtilmiş.

Yarışmaya gelirsek, dünyanın dört bir tarafından yarışmaya genç ve oldukça yetenekli bir çok müzisyen katılmış. Kazanan ismi belirleyecek olan jüri de ayrıca şöhretler karması; kimler yok ki: David Baker, Ron Carter, Charlie Haden, Dave Holland, Bob Hurst, Christian Mcride ve John Patitucci.

Gala konseri biletleri de satışa çıkmış.

Cazkolik.com / 29 Eylül 2009, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.