Gevende'den Fransa turnesi

Gevende'den Fransa turnesi

Türkiye’de verdikleri konserler ve katıldıkları festivallerin yanı sıra yurtdışında da ilgi ile karşılanan Gevende, 13 Ekim Salı günü Strasbourg’da düzenlenen “Les Nuits Européennes” festivali’nde sahne alacak. 9-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde Nils Petter Molvaer, Koçani Orchestar, Iva Bittova gibi önemli müzisyen ve gruplar yer alıyor.

 

“Les Nuits Européennes” festivali müzikal alanda yaratıcılık ve orjinalliği ön plana çıkaran bir yaklaşıma sahip. Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen festival “müzikal keşiflerini” uluslararası alanda kabul görmüş müzisyenlerle bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

Gevende, “Les Nuits Européennes” festivalinin ardından yaklaşık bir yıldır Paris merkezli ve oldukça kalabalık bir müzik grubu olan Balbazar ile birlikte yürüttükleri proje için Paris’e geçecek. Proje beden dili ile orkestra yönetimine ve böylece sahne üzerinde kalabalık müzisyen gruplarının birlikte doğaçlama yapmasına olanak tanıyan yeni bir yöntem olan “sound painting” merkezinde gerçekleşiyor. Gevende ve Balbazar Temmuz ayında bir araya gelerek bir hafta süren provalar, atölye ve enstolasyon çalışmaları ile  projenin ilk somut adımlarını atmış ve bu sürecin sonunda da birlikte bir konser vermişlerdi. 14 Ekim’de tekrar bir araya gelecek olan ekip provaların ardından projenin ikinci konserini de 16 Ekim’de Paris’te “Studio l’Ermitege”da verecekler.

 

Eleştirmenlerin müziklerini “folk-rock” ya da “psychedelic folk” olarak tanımladıkları Gevende 2000 yılında Eskişehir’de bir öğrenci grubu olarak ortaya çıktı. Birbirinden farklı coğrafların müziklerini dinleyen ve içselleştirdikleri bazı ögeleri kendi müziklerine dahil ederek sınırları olmayan müzikal bir coğrafya kuran grup vokalde de hiç bir yere ait olmayan, her dinleyenin kendince anlamlandırdığı ve her performansta değişen doğaçlama bir dil kullanıyor. İlk albümleri “Ev” 2006 yılında Baykuş Müzik tarafından yayınlanan Gevende, Türkiye’de katıldıkları festivaller ve verdikleri konserlerin yanı sıra bugüne kadar Fransa, İngiltere, Hollanda, Almanya, Portekiz, Yunanistan ve Danimarka’da birçok konser verdi.

 

Cazkolik.com / 12 Ekim 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.