60m2 kültür, sanat ve caz...

60m2 kültür, sanat ve caz...

"60 metrekare" henüz bir aylık. Eskiler ismiyle müsemma derler hani "60 metrekare" tam da öyle bir yer. Adı gibi yani toplam 60 metrekarelik bir yer ama her bir metrekaresinden size seslenen şeyler var. Sergi organizasyonları oluyor, kısa film gösterileri düzenleniyor, workshoplar, caz konserleri...

Örneğin şimdilerde New York da yaşayan Türk ressamı Buke Kumyol’un "Kemik Üzerine" adındaki sergisi var. Sergi röntgen malzemelerinin üzerine yapılmış resim çalışmalarından oluşuyor.

Haftada bir gün, Pazartesi günleri düzenlenen kısa film gösterimlerinde genç yönetmenlerimizin filmlerini ve yurtdışında çekilen filmleri izleyebilirsiniz. Böylesi çalışmaların izleyiciyle buluşması ve soluk alıp vermesi için çok önemli fırsatlar bunlar.

"60 metrekare" caza da yer veriyor, haftada bir gün, perşembe günleri Sarp Maden ve arkadaşlarının eşlik ettiği performanslar bunlar. Ama caz ile ilgili daha geniş ve uzun vadeli amaçları var mekanın. Tamamiyle bir müzisyen evi yaratmak ve caz dinleyicisini daha ileri seviyeye taşıyıp daha sık dinlenebilir bir hale getirmek.

Burada dinlediğiniz müziği kendi evinizin salonunda çalınıyormuşcasına yakın hissediyorsunuz. Bu duyguyu destekleyen en önemli şey ise mekanın ufak ve sıcak olması elbette.

Bugüne kadar kimler çalmış bu bilgiyi de belirtelim; Neşet Ruacan, Hakan Çimenot, Kerem Türkaydın, Cem Tuncer, Emre Kayhan, Anıl Şanlıel, Engin Recepoğulları, Cudi Genç, Selçuk Karaman, Ferid Odman, Volkan Öktem, Matt Hall, Sarp Maden.

60 metrekare Beyoğlu Mis Sokak, Tan Apt. (Mis Eczanesi üstü)’nde. İletişime geçmek için 0 506 675 1909 numarası kullanıma açıktır.

Cazkolik.com / 4 Kasım 2009, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.