ODTÜ Caz'dan Telvin konseri

ODTÜ Caz'dan Telvin konseri

ODTÜ Caz Topluluğu uzun süredir yapmayı plandığı Telvin Konseri projesinin sonunda gerçekleşecek olmasının mutluluğunu yaşıyor ve haklı olarak bu önemli günde tüm müzikseverleri yanlarında görmek istiyor.

 

Klasik görünen oluşumuna rağmen, "Telvin Trio" Anadolunun müzik mirasını caza yaklaştırmasındaki özgün tınısıyla ve sınırsız doğaçlamalarıyla zenginleştirdiği düzeyli sahne performanslarıyla izleyenlere benzersiz müzik ziyafeti sunarak, etnik caz müziğin ülkemizdeki en büyük temsilcilerinden biri haline gelmiştir şüphesiz.

 

Gitar ve kopuzda Erkan Oğur, basta Ozan Musluoğlu ve davulda Turgut Alp Bekoğlu’nun yer aldığı Telvin’in kelime olarak anlamı "renkler, renk vermek, karakterler" demek iken, tasavvuftaki manası ise "halden hale geçmek", "karara doğru seyretmenin zaman içerisindeki ifadesidir". "Biz bu anlayışı, halden hale seyrimizi müzikle ifade ediyoruz." diyerek açıklıyor Telvin.

 

Kendini tanımlarken "1995 yılında bir araya gelerek bir kapıdan içeri girdik, kapıyı içeriden kapattık, dışarı açılan kapıyı aramaktayız" diyen Telvin grubu ODTÜ Caz Topluluğu’nun organizasyonuyla 5 Aralıkta Ankara KKM Kemal Kurdaş Salonu’nda dinleyicisiyle buluşacak.

 

Tarih: 5 Aralık 2009, Cumartesi
Yer: ODTÜ, KKM Kemal Kurdaş Salonu
Saat: 20.00
Bilet Fiyatları:
Öğrenci: 10 TL.
Tam: 15 TL.

 

Cazkolik.com / 26 Kasım 2009, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Erkan Yıldırım
    04 Aralık 2009 Cuma 12:36

    Muhteşem bir konser olacağını bilerek günler öncesinden biletimizi aldık. Merak edenlere Dilore Nenelerim adlı parçalarını tavsiye edebilirim

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Deniz Esin
    06 Aralık 2009 Pazar 02:58

    harika bir konserdi, erkan abinin sahnede e-bowunun teli koptu, onu da değiştirdi, bir eşi varmıdır dünyada :) piyano da ayrı hava kattı gruba

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.